BRAȘOV. 24 de medii de 10 la admiterea în Universitatea Transilvania / Specializări cu interzis sub 9
Cu unele întârzieri, care i-au pus pe jar pe candidați. Universitatea Transilvania din Brașov a publicat rezultatele fazei I de admitere, sesiunea iulie 2020. Pentru studii universitare de licență, din totalul celor aproximativ 6.000 de locuri finanțate de la buget și în regim cu taxă, pentru care s-au inscris peste 9.700 de candidați) au fost ocupate peste 4.800 de locuri (fără Facultatea de Medicină, unde se va da probă scrisă pentru admitere). Peste 2.500 de candidați au fost declarați admiși pe locurile finanțate de la buget și aproape 2.300 pe cele cu taxă. În așteptare mai sunt aproximativ 3.500 de candidați. Pentru a rămâne în competiție și în fazele următoare, aceștia vor trebui să bifeze această opțiune în aplicația de înscriere.
11 candidați care s-au înscris la programe de studii de licență au avut media finală 10. Un record, pentru că în 2019 erau admiși 5, iar în 2018 – 6.
Trei dintre mediile de 10 sunt la Facultatea de Litere. Un candidat a intrat la: Română – engleză, altul la Engleză – franceză și al treilea – la Chineză – engleză
Câte două medii de 10 sunt la facultățile de Muzică și Psihologie și Științele Educației. La fiecare dintre acestea, o medie de 10 este pe loc bugetat, iar a doua – pe loc cu taxă.
Câte o medie de 10 se găsește la facultățile de Sociologie și Comunicare (specializarea Comunicare și Relații Publice), Matematică-Informatică (Informatică Aplicată), Drept și Design de Produs și Mediu (Optometrie). Totodată, la această sesiune de admitere s-au înscris și au fost admiși și opt olimpici. Alți 13 candidați au fost admiși cu media 10 pe locurile destinate românilor de pretutindeni.
La 23 de programe de studii de licență cea mai mică medie de admitere pentru locurile finanțate de la buget a fost media 9. Cei mai mulți candidați pe locurile fără taxă au fost la Psihologie, Drept, Informatică economică, Kinetoterapie și motricitate specială, Informatică, Calculatoare și Pedagogia învățământului școlar și preșcolar.
În acest an, notele mari de la examenul de Bacalaureat au însemnat și o creștere a nivelului ultimelor medii de admitere. Fapt vizibil la toate cele 17 facultăți, care, în alți ani, cel puțin locurile cu taxă, își ocupau locurile și cu medii ceva mai modeste sau mici. Anul acesta, însă, chiar și la facultățile de inginerie, pe locuri cu taxă, ultimele locuri, în mare parte, au fost ocupate cu medii peste 6,00.
Și la Educație Fizică și Sporturi Montane, mediile de admitere au fost mari. Anul acesta, Facultatea a selectat studenți pe bază de dosar și nu a mai organizat probe sportive, dat fiind și contextul pandemic.
Locul trebuie confirmat până joi
În ceea ce privește locurile pentru studii de licență, forma de învățământ cu frecvență redusă, au fost ocupate 360 din cele 475 de locuri scoase la concurs. La învățământ la distanță au fost admiși aproape 550 de candidați, rămânând libere peste 330 de locuri.
După faza I de admitere, în această sesiune, au rămas libere peste 1.300 de locuri la programele de licență, din care 285 fără taxă.
Până în 23 iulie 2020, candidații declarați admiși pe un loc finanțat de la buget sunt așteptați la sediile facultăților cu actele de studii în orginal. Cei admiși pe locurile cu taxă pot confirma locul prin plata primei tranșe a taxei de școlarizare. În caz contrar, vor pierde locurile. Următoarele liste de amitere, după confirmări, vor fi afișate în 24 iulie.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.