Educaţie

BRAȘOV. 16 școli au 100% promovare la Evaluarea Națională, șapte au… zero

 

16 dintre unitățile de învățământ gimnazial din județul Brașov se pot mândri că toți absolvenții lor de clasa a VIII-a au „promovat” examenul, asta însemnând că au medii mai mari sau egale cu cinci. Sunt și șapte școli în care nici unul nu a obținut o medie mai mare de 4.

Rezultatele publicate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării (MENCȘ)  pe site-ul dedicat Evaluării Naționale 2016 sunt grupate și pe fiecare școală și liceu care are clase gimnaziale – le puteți vedea AICI. Dintre cele 125 unități de învățământ gimnazial din județul nostru ceva mai puțin de 100 au personalitate juridică, întrucât sunt școli rurale, din zone izolate, cu elevi puțini, arondate altor unități din vecinătatea mai mut sau mai puțin apropiată. Așa se face că unele au câte un absolvent de clasa a VIII-a înscris pentru a susține Evaluarea Națională. Trei dintre ele se pot lăuda cu 100% promovare, având în vedere că unicul candidat a obținut medie peste 5: Fundata – 5.52, Peștera – 6.97 și Sohodol – 8.65. De asemenea, la Școala Gimnazială Șimon, toți cei patru absolvenți au „promovat”. Termenul este impropriu, întrucât la Evaluarea Națională, indiferent de notă, nici un candidat nu este considerat „picat”. O surpriză frumoasă vine de la Școala Gimnazială Dumbrăvița, probabil și pentru că dintre cei 20 de candidați înscriși, șapte au participat. Toți au obținut medii peste 5, trei dintre ele fiind chiar peste 9. Și la școala din Lisa, au absentat cinci dintre cei 13 înscriși, toți ceilalți fiind promovați. La Cuciulata, a fost un singur absent, ceilalți 11 absolvenți ducând școala la 100% promovare. Școala Gimnazială 16 din Stupini, care este arondată Școlii 14, a avut șase absolvenți care au trecut toți cu medii de peste cinci Evaluarea Națională. Celelalte unități cu procentaj de 100% sunt: Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, Colegiul „Emil Racoviță”, Colegiul de Științe „Grigore Antipa”, Liceul de Arte Plastice, Colegiul „Mircea Cristea” și Școala nr. 9 „Nicolae Orghidan”. Rezultate foarte bune, însemnând una-două medii sub 5, mai ales dacă raportam la numărul absolvenților, dar și la valoarea mediilor, s-au înregistrat și la Colegiul Național „Unirea”, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Școala Gimnazială 6, Școala Gimnazială 8, Școala Gimnazială 11, Școala Gimnazială 12, Școala Gimnazială 30, Școala Gimnazială 31, Școala Gimnazială din Moieciu de Jos, școlile 2 și 3 din Zărnești, școala din Vama Buzăului, Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș. Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Feldioara, Liceul Teoretic „Ion Codru Drăgușanu” din Victoria, Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele au, de asemenea, rezultate bune. Liceul „Johannes Honterus” are 100 promovați dintre cei 103 absolvenți, Școala Gimnazială 5 are 52 din 55, dar mediile sunt mari, Școala Gimnazială 27 are 60 din 70, tot cu medii mari, Școala Gimnazială 2 „Diaconul Coresi” are 95 din 108.

Școala Gimnazială 5 din Săcele, cei mai mulți „picați”

La polul opus sunt unități de învățământ care nu au nici un absolvent cu medie peste 5, la cele mai multe mediile fiind între 1 și 3. Pe primul loc în tristul clasament se află Școala Gimnazială 5 Săcele, unde, dintre cei 61 de absolvenți înscriși, 44 au participat și nici unul nu a reușit să note de trecere. La fel s-a întâmplat la școala din Zizin, unde au fost zece absenți, iar cei 35 care au participat au obținut note foarte mici, și la Colegiul „Aurel Vijoli” din Făgăraş, unde 22 de absolvenți au participat la examen. Nici la Veneția (opt înscriși, patru absenți), nici la Comăna de Jos (șase absolvenți), nici la Ticuș, (patru din cinci prezenți), nici la Școala Gimnazială 4 Făgăraș (doi absolvenți) nu a fost vreun absolvent care să ia măcar „cinciul”. La Perșani, unul singur dintre cei 10 a promovat, iar la școlile din Bărcut și Măgura, dintre cei trei absolvenți care au dat examen la fiecare doi au medii peste 5. La cea din urmă este o situație aparte, doi dintre ei sunt frați gemeni, unul are peste 5, celălalt sub. La Școala din Sîmbăta de Sus au fost doi candidați, unul singur cu medie de trecere.

Situația s-ar putea schimba după contestații, ale căror rezultate se vor da marți, 5 iulie. Reamintim că deocamdată, dintre cei 3.428 de candidați brașoveni care au participat la  Evaluarea Națională, 2.615, adică 76,23% au obținut medii peste cinci.

Citiți și:

BRAȘOV. 13 absolvenți cu „1” curat la Evaluarea Națională. Și ei vor fi liceeni

BRAŞOV. Opt absolvenţi cu 10 pe linie la Evaluarea Naţională


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button