Educaţie

BAC 2018. Liceenii au avut rezultate mai bune decât colegii de-a VIII-a

 

Calculând datele oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Braşov, rezultatele obţinute de elevii braşoveni din clasele a XI-a şi a XII-a (mai ales) la simularea examenului de Bacalaureat sunt mai bune – promovare de peste 60% – decât cele pe care le-au înregistrat cei din clasele a VIII-a la Evaluarea Naţională – 49%.

Pe de altă parte, au lipsit mulți de la simulare, câteva sute la fiecare probă. Din clasa a XII au fost înscriși 3.430 de elevi și au fost prezenți 2.879 la prima probă. La clasa a XI-a au fost înscriși 2.973 și prezenți 2.849. La Limba română, la clasa a XI-a, aproape 77% dintre candidaţi au luat note de trecere, iar la clasa a XII-a, peste 73%. La Matematică, din 2.808 de candidaţi de clasa a XI-a, 44,76% (1.551 de elevi) au fost declaraţi respinşi, obţinând note mai mici de 5.00. În schimb, elevii din clasa a XII-a, care în vară vor susţine examenul maturităţii, au avut rezultate mai bune la proba obligatorie a profilului (istorie sau matematică). unde rata de promovare a fost de 56%. Însă, cei de la uman susţin la istorie, cei de la real au matematica proba obligatorie, iar acest 56% cumulează rezultatele obţinute pe cele două discipline. Din cei 2.645 de candidaţi, 1.505 au obţinut note de trecere, iar 1.207 au luat note mai mici de 5.
Elevii de clasa a XII-a au mai susţinut şi proba la alegere a profilului, unde rata de promovare este de 64,17%, respectiv 1.623 din 2816 candidaţi au luat mai mult de 5.
La limba maternă (maghiară sau germană), 63% dintre cei 255 de elevi de a XI-a prezenți la simulare au promovat și 66% dintre cei 217 de a XII-a.
Trebuie luat în considerare faptul că, conform legii, pentru a obţine diploma de bacalaureat, candidaţii trebuie să obţină minimum cinci la fiecare probă de examen, dar media minimă este şase.
S-au înregistrat 915 note între 1 și 1.99, cele mai multe la proba obligatorie (istorie sau matematică) – 761. 66 de note minime au fost la română, 88 la proba la alegere și 11 la limba maternă. Sunt numai 49 de note de 10: cele mai multe la proba obligatorie .- 24, 17 la proba la alegere și 7 la limba română. La limba maternă nu a obșinut nimeni nota maximă.

Notele de la simulare nu vor fi trecute în catalog, decât dacă elevul este mulţumit de rezultat şi doreşte acest lucru. Concluziile şi planurile remediale urmează să le stabilească fiecare şcoală în parte. Cel mai probabil vor fi făcute ore de pregătire suplimentară.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button