Educaţie

BAC 2017. Sesiunea de toamnă începe direct cu probele scrise

 

Absolvenţii de liceu care nu au reușit până acum să obțină diploma de bacalaureat intră în febra examenului. Sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat începe astăzi, în premieră, cu probele scrise, apoi sunt programate cele orale.
La Braşov, pentru această a a doua sesiune sunt înscriși 887 de candidaţi, care vor susţine examenul în două centre la care sunt arondate şcolile. Primul centru este la Colegiul „Nicolae Titulescu” (foto), unde sunt 375 de candidaţi, iar al doilea, la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, unde sunt înscrişi 366 de candidaţi. De asemenea, Colegiul „Nicolae Titulescu” are o subcomisie la Colegiul Naţional „Radu Negru” Făgăraş, unde sunt înscrişi 146 de candidaţi.
Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat începe cu proba scrisă la Limba şi literatura română – proba E)a). Marţi, 22 august, va avea loc proba E)b) – Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 23 august, se va desfăşura proba E)c) – proba obligatorie a profilului. Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d).
Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) să se desfăşoare în zilele de 30 şi 31 august.
Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.
Afişarea primelor rezultate (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00-20.00) au loc 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru  6 septembrie.
În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, din acest an, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.
Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să  susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale (aşa-zis orale) şi toate probele scrise. La fiecare dintre acestea din urmă nota minimă 5, dar la final, candidatul trebuie să aibă o medie minimă de 6.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button