Economic

Vata de zahăr: o afacere profitabilă potrivit fondatorului Nori de Zahăr

„Cerere este foarte mare și mai ales în afara Bucureștiului, în jurul orașelor mari din România. E o nișă care trebuie exploatată”.

Astfel, cine se gândește să își deschidă o afacere se poate gândi la această idee care a cam dispărut în ultima perioadă, deși se pare că există piață pentru vata de zahăr, iar informația vine de la un tânăr antreprenor care a încercat și care pare mulțumit de rezultat. 

„Lucram întru-un restaurant, îmi doream un business al meu, ceva la care să lucrez, să pun pasiune, dorință și să am libertate. O prietenă mi-a spus că are de organizat o nuntă, iar mireasa își dorește neapărat un stand de vată de zahăr, dar că e foarte greu să găsească. Atunci, eu dorindu-mi un business și să o ajut, s-a aprins un beculeț în mintea mea și așa s-a creat Nori de Zafăr”.

Tânărul antreprenor povestește că a investit inițial suma de 2.000 euro, iar după participarea la câteva eveniment, a început să primească tot mai multe evenimente.

„Dacă mergi la un eveniment, te văd ceilalți și își doresc și ei. Este o atracție, le explic cum formează vata de zahăr, încerc să-i introduc cumva în ce fac eu. Și au fost cereri din ce în ce mai multe. Acum sunt patru standuri de vată de zahăr pentru diferite tematici. Îmi place să îi dau clientului voie să-și aleagă să-și aleagă, îi ofer poze cu toate aparatele să-și aleagă în funcție de eveniment”.

„Prețul pleacă de la 600 de lei pentru două ore. Clientul își poate adăuga și poate să ajungă și la 3.000 – 5.000 de lei. Cererea este foarte mare și mai ales în afara Bucureștiului, în jurul orașelor mari din România. E o nișă care trebuia exploatată”, a mai declarat tânărul antreprenor pentru Ziarul Financiar.

Se naște următoarea întrebare, ce tip de firmă e mai oportună pentru acest business, un PFA sau SRL? Fiecare dintre cele două forme de organizare are avantaje și dezavantaje, motiv pentru care fiecare trebuie să aleagă în funcție de planul său de business.

Indiferent de tipul de firmă ales, fie că e SRL sau PFA, procedura de deschidere poate fi parcursă online, adică repede și fără drumuri, fapt care reprezintă un mare pas înainte.

Afacerea cu vată de zahăr nu presupune o investiție mare și nici pregătire profesională, fiind accesibilă pentru oricine dorește să dezvolte ceva pe cont propriu.

Businessul de mai sus se bazează pe varianta clasică de producere a vatei de zahăr, însă acum există și automate de vată, la fel cum există automatele de cafea, însă aici investiția este mai mare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button