Economic

Vacanţele elevilor dau peste cap afacerile din turism

 

Președintele Asociației Națioale a Agențiilor de Turism (ANAT) spune că modificarea structurii anului școlar 2015-2016 afectează întreaga industrie a turismului. Parteneriatele cu hotelierii români și străini, realizarea pachetelor pentru sezonul de iarnă sunt efectuate cu un an înainte, tocmai pentru a putea oferi turiștilor cele mai bune tarife. Modificările făcute de Ministerul Educaţiei au dat totul peste cap.

Astfel, Aurelian Marin e de părere că săptămâna în plus de vacanță, în ianuarie, noua perioadă de vacanță din februarie şi zilele în plus de școală din iunie, stabilite de către Ministerul Educației, aduc deservicii financiare atât agențiilor de turism, cât și hotelierilor şi turiştilor.

„Nu doar că nu am fost consultați, nu a fost făcută o consultare publică, proiectul nu a fost în dezbatere publică, ci publicat tacit în Monitorul Oficial, cu patru zile înainte de începerea anului școlar 2015-2016, punându-ne în fața unui fapt împlinit”, spune Aurelian Marin, conform unui comunicat oficial ANAT.

„Aproximativ 10.000 de sejururi au fost deja contractate pentru perioada vacanței de iarnă, agențiile de turism au depozite nerambursabile la partenerii hotelieri, din România și străinătate, pentru sezonul de iarnă 2015-2016, conform fostei programe școlare. Mai mult, clienții au achitat pachetele turistice, acestea fiind nerambursabile…“, se mai arată în comunicat

„Oare domniile lor nu obișnuiesc că plece în vacanța de iarnă, la schi, cu copiii, și nu rezervă din timp sejurul?  Nu s-au gândit că schimbarea peste noapte a structurii anului școlar nu va mai oferi turiștilor români posibilitatea să meargă în vacanțe la prețuri mici, prin pachete contractate din timp?”, spune şi Lucia Moraru, prim- vicepreședinte ANAT. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button