Economic

Urmează creșteri de taxe – mărirea TVA și a impozitului pe venit / După alegeri, apocalipsa

Urmează creșteri de taxe – mărirea TVA și a impozitului pe venit.

Aflat la Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov, Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est al UniCredit Bank AG, Londra, a declarat joi, într-o dezbatere publică, faptul că Guvernul României discută cu instituțiile financiare internaționale creșterea de anul viitor a unor taxe și impozite pentru a micșora deficitul bugetar.

Urmează creșteri de taxe – mărirea TVA și a impozitului pe venit

„Dacă mai spune vreun politician anul ăsta că impozitele nu vor crește la anul să știți că minte, oricare ar fi el, de la prim-ministru la ultimul angajat al guvernului. Vor crește sigur, probabil începând cu TVA… Se vehiculează creșterea TVA cu două puncte procentuale. Firește că vor fi foarte multe excluderi, poate nu la mâncare, produse pentru bebeluși, dar cred că TVA va crește. Probabil creșterea impozitului pe venituri, adică pe salarii, va veni în 2026, pentru că ANAF nu știe excel, deși are toate datele necesare. Ministerul Finanțelor cere de la firme o cantitate gigantică de date, probabil că știe și culorile pantofilor fiecărui contabil, dar nu știe ce să facă cu ele. Deci în 2026 probabil cota unica, acum de 10%, va fi diferențiată. De altfel, ea a fost redusă de la 16% la 10% cu gândul că va mai fi o cotă de 25%, deci probabil că pe acolo se vor duce… Tot ce spun s-a discutat deja cu instituțiile financiare internaționale și știu asta de la instituțiile financiare internaționale, că doar nu o să spună guvernul în an electoral”, a declarat Dan Bucșa, potrivit economedia.ro.

Urmează creșteri de taxe – mărirea TVA și a impozitului pe venit

Dan Bucșa a relatat că, dacă premierul Marcel Ciolacu se va ține, totuși, de cuvânt și nu va crește nicio taxă, „rămânem cu niște deficite gigantice, iar piețele vor începe să ne penalizeze”: „Asta pentru că trebuie să ne împrumutăm, cineva trebuie să ne dea banii ca să facem deficit. Lumea se uită să vadă ce venituri ai, în afară de Irlanda încasăm cam cel mai puțin din UE. Acum ne împrumutăm mai scump chiar și decât Serbia, avem cel mai mare cost de împrumut din UE. Dacă va crește costul de împrumut al statului, va crește și costul dumneavoastră de împrumut. Nu doar statul va fi perceput ca riscant, ci și populțaia și firmele. Ar putea să fie mai urât, să încerce să își scoată banii. Dar acestea sunt alternativele: fie ne cresc impozitele, fie vom plăti mai mult pe împrumuturi”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
7 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
27 zile în urmă

Jeguri ordinare, hoți împuțiți psd pnl!
Rahaților!

Ron
27 zile în urmă

Pentru ipocritii și……..de ucraineni se găsesc bani,nu?
…….. voastră de hoți!

Willy
Răspunde la  Ron
27 zile în urmă

Iti mai aduci aminte cate ceva, sau iti mai suna telefonul cu cate un ordin si hop! postezi repede?

Willy
27 zile în urmă

Iti mai aduci aminte cate ceva, sau iti mai suna telefonul cu cate un ordin si hop! postezi repede?

Ron
Răspunde la  Willy
27 zile în urmă

Sa îți duci tu la tine acasă refugiați aia băi prostule,sunt pline orașele de cocalari ucraineni și saloanele de botoxate, prietenele lor.Si tu boule,le plătești șampania și silicoanele

Barbu Gh.
Răspunde la  Ron
27 zile în urmă

viligheiul e doar un deviant redus mintal. Un pârțag alcoolic și nimic mai mult. Un boschete.
Nu îl mai băga în seamă.

Barbu Gh.
27 zile în urmă

Era de așteptat. ,,Slava” costă, dozele trebuie plătite, uriașa armată de atârnători crește mereu și papă tot mai mult. De unde bani???

Back to top button