Economic

Târgul de Cariere Brașov. Număr record de participanți

Târgul de Cariere Brașov.

Interesul pentru a fi la curent cu noutățile de pe piața muncii, dorința de a găsi un job potrivit sau oportunitatea de a interacționa direct cu angajatori din diverse domenii de activitate au contribuit la înregistrarea unei prezențe record la Târgul de Cariere Brașov. Evenimentul a avut loc în 21-22 aprilie, la Coresi Shopping Resort, și a reunit 30 de companii și 3.358 de vizitatori – cel mai mare număr de participanți raportat la edițiile precedente organizate în Brașov.

Târgul de Cariere Brașov

Tinerii au fost cei care au vizitat evenimentul într-un număr semnificativ. 42% dintre participanți au între 18 și 25 de ani. Alături de această categorie, în căutarea unui nou viitor profesional, au fost și cei cu vârste peste 40 de ani. Aceștia reprezintă al doilea cel mai popular profil de candidat din perspectiva vârstei (26% dintre vizitatori). Au urmat cei cu vârste cuprinse între 26 și 30 de ani (12% dintre vizitatori), respectiv  31 și 35 de ani (12% dintre vizitatori).

La nivel de experiență în muncă, candidații au venit pregătiți, știind că au ce să ofere angajatorilor. 88% dintre aceștia au menționat că vorbesc cel puțin o limbă străină, cei mai mulți cunoscând engleză, germană sau spaniolă. De asemenea, 42% dintre persoanele prezente au peste 5 ani de experiență, fiind categoria majoritară. Cei aflați la început de carieră, dar interesați de un parcurs profesional de succes, au fost și ei prezenți la eveniment. Categoria studenților a însumat un total de 19% dintre vizitatori, iar cei cu experiență în câmpul muncii între 2 și 5 ani au înregistrat un procent de 15%. Juniorii cu experiență între 1 și 2 ani au venit în proporție de 13%.

Târgul de Cariere Brașov

Întrebați în ce domenii doresc să activeze, participanții și-au arătat interesul pentru industrii populare în momentul de față pe piața muncii, precum: IT, inginerie, producție, logistică, marketing, servicii și BPO.

Oferta companiilor a fost una variată, iar în această primăvară angajatorii au pus la dispoziție peste 1000 de locuri de muncă. Chiar dacă evenimentul s-a încheiat, candidații încă pot aplica online pentru pozițiile deschise, cu ajutorul unui cont creat pe https://www.targuldecariere.ro/. În perioada următoare, angajatorii vor analiza CV-urile primite și vor contacta candidații selectați pentru joburile disponibile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button