Studiu. Un start-up românesc din zece are acces simultan la finanţare şi mentoring la standarde internaţionale
Un start-up din zece (10%) care activează în România are acces, simultan, la finanţare şi la mentoring la standarde internaţionale, arată un studiu realizat de o platformă de investiţii din Marea Britanie.
„Doar 10% dintre start-up-urile din România analizate de echipa Angels Den Funding (aproximativ 500) au acces simultan la finanţare şi la mentoring la standarde internaţionale. Estimăm că sunt 150 de companii cu potenţial de scale-up, în România. În plus, un ingredient care contribuie la succesul business-ului constă în utilizarea unei tehnologii care îi poate conferi produsului o creştere accelerată”, subliniază cercetarea.
Drept urmare, accesul la capital în România trebuie facilitat foarte mult în vederea creşterii accelerate a ecosistemului local.
„Chiar dacă finanţăm momentan doar start-up-uri fondate în Marea Britanie, ne dorim să le descoperim pe cele cu potenţial mare de accelerare din România şi Europa de Est. Obiectivul nostru este să le oferim acces la reţeaua de parteneri care să îi ajute cu toate acţiunile necesare pentru lansarea într-o piaţă competitivă, precum este ecosistemul din UK, dar şi acces la capital”, a explicat Adrian Enache, CEO al Angels Den Funding.
Sectoarele din economia României ce pot beneficia de inovaţie antreprenorială şi care nu au încă un număr semnificativ de start-up-uri sunt: automatizarea şi mentenanţa industrială, learning, wellness, servicii financiare, utilităţi, asigurări, turism, medtech, proptech, fintech, cybersecurity şi regtech (regulatory technology).
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.