Economic

Studiu. Peste jumătate dintre tinerii români cred că sunt mai bogaţi decât părinţii lor

 

54% dintre tinerii români cu vârste între 18 şi 25 de ani consideră că au o situaţie financiară mai bună decât cea a părinţilor sau tutorilor, iar 15% dintre ei cred că au o situaţie mai slabă, arată un sondaj internaţional realizat de Ipsos MORI, la comanda grupului britanic International Personal Finance (IPF), care operează Provident Financial România.

În aceste condiţii, tinerii români din Generaţia Z – născuţi în perioada dintre mijlocul anilor 1990 şi începutul anilor 2000 – sunt cei mai optimişti dintre tinerii europeni faţă de propria situaţie financiară, în condiţiile în care 33% din tinerii din Ungaria şi 32% din tinerii din Spania susţin că au o situaţie financiară mai bună decât cea a părinţilor.

Totodată, 7 din 10 tineri români (68%) cred că situaţia lor financiară va fi mai bună în următoarele 12 luni şi numai 8% dintre ei consideră că urmează o situaţie financiară mai dificilă. În acelaşi timp, 77% dintre tinerii români cred în capacitatea lor de a-şi gestiona finanţele personale, în comparaţie cu tinerii ungari care susţin că au această capacitate (51%).

Mai mult decât atât, 13% dintre tinerii români cu vârste între 18 şi 25 de ani au, în prezent, o proprietate achiziţionată prin credit ipotecar, în timp ce procentul celor care iau în calcul realizarea unui credit ipotecar în următorul an este dublu – 26%.

Raportul IPF de Bunăstare Financiară este un studiu comandat de IPF şi derulat de Ipsos MORI în şapte ţări (Cehia, Ungaria, Mexic, Polonia, România, Lituania şi Spania). Studiul a fost efectuat printr-o metodologie online, între 29 martie şi 15 aprilie 2019, fiind intervievaţi 3.500 de adulţi cu vârste între 18 şi 25 de ani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button