Știai să faci bani din orice încă de mic? Iată ce înseamnă, de fapt, să ai talent la vânzări!
Dacă ai fi sincer cu tine acum, ce răspuns ți-ai da la întrebarea cât de greu îți este să convingi un om? Ei bine, gândește-te dacă măcar o dată în viață ai gustat dulcea savoare a profitului, ai toate șansele să fii înțeles perfect că tot ce faci în viață se învârte în jurul aceluiași scop: Să obții mai mult decât ai avut inițial.
Poate că ai reușit să-ți convingi verișorul să-ți dea jucăria lui la schimb cu dulciurile tale sau ai reușit să strângi încă o mâna pentru o colaborare de succes, este clar că indiferent de vârstă și statură, vânzările funcționează la fel:
Argumente, nu vrăjeli
Dacă întrebi vreo persoană ce crede că trebuie să ai pentru a fi bun în vânzări, ai toate șansele să primești două cuvinte: „Papagal și Vrăjeală”. Nu, nu trebuie să fii cumva vreun pirat scamator, cu toate că nici asta n-ar fi prea departe de realitate. Tot prin această analogie, manipularea, exploatarea sau înșelăciunea nu trebuie, sub nicio formă, să se regăsească printre „calitățile” unui adevărat comerciant. Defapt, ai nevoie doar de o minte ageră, o atitudine gata să țintească oportunități și o fire care nu se lasă scufundată de un refuz. Cum arată asta defapt?
Ei bine, de exemplu, într-un curs de vânzări, vei învăța că nu trebuie să fii doar locvace, tergiversiv, disimulant, impetuos sau vehement, ci trebuie să știi și ce înseamnă aceste cuvinte, deoarece un bun maestru al persuasiunii nu este doar inteligent, ci cunoaște mai multe căi prin care-și poate prezenta un punct de vedere.
Asigură-te că avantajul tău nu este faptul că tu nu ai dezavantajele competitorului
Altfel spus, arată-i omului un măr bun, nu unul mai puțin stricat ca al celuilalt, astfel, ajungi să înțelegi că însăși calitatea, precum cunoașterea, își este propria recompensă. Tocmai de aceea, caută cât de mult poți frumosul în ceea ce vinzi, fi curios, cercetează și află cât de multe poți despre proprietățile, diferențele și caracteristicile produsului tău, atât de mult încât, chiar tu să-i devii un fan.
La fel cum și tu tânjești la mai multe vânzări pentru a obține mai mult, imaginează-ți că orice altă persoană este instigată de același principiu. Prin urmare, pe măsură ce inspiri ideea de valoare, de calitate și de exclusivitate, oricine va înțelege motivul pentru care își investește banii în acel produs sau serviciu.
Vinde ceva ce tu ai cumpăra
Un argument extrem de adevărat și de reprezentativ pentru orice persoană care se vrea a fi un curator a ceea ce promovează. Vezi, oamenii se prind atunci când tu nu te simți atașat de ceea ce încerci să le explici, superficialitatea se simte cel mai bine atunci când este însoțită de nesiguranță. Lucruri care în cele din urmă atrag reputație negativă, iar reputația este vitală pentru orice om a cărui obiect de interes sunt oamenii.
În concluzie, a fi bun în vânzări înseamnă a avea personalitatea similară unui actor, a unei vedete de film pe care o admiri pentru că poate juca orice rol. Cum orice personaj prinde viață atunci când un actor bun îl impersonează, la fel și un serviciu sau un produs primește valoare și context atunci când însăși vânzătorul reușește să devină un potențial cumpărător, ce-și manifestă un interes și curiozitate.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.