Economic

Situația chiriilor la Brașov

Situația chiriilor la Brașov.

Luna septembrie 2022 a adus noi creșteri ale prețurilor de închiriere pentru apartamente, conform datelor centralizate de Storia.
Prețurile solicitate de proprietari în Brașov au crescut pentru toate categoriile de apartamente. Cel mai mult la 3 camere, unde se înregistrează un avans de 10% în septembrie față de august. În prezent, brașovenii plătesc în medie cu 100 de euro mai mult pentru închirierea unui apartament de 3 camere comparativ cu aceeași lună a anului trecut. De la 450 de euro pe lună, la 550. Pentru două camere, prețurile au crescut la 400 de euro, de la 350, conform sursei citate. La o cameră, s-a ajuns la 270 de euro, de la 250.

Comparație cu București și Cluj

Interesant este că, față de luna august, prețul chiriei a stagnat în toate sectoarele din București, cu excepția sectorului 5, unde s-a înregistrat o scădere de 6%. Față de septembrie 2021, prețurile
medii sunt cu 13% mai mari. În septembrie 2022, prețul mediu de închiriere în București variază de la 300 euro pentru garsoniere, 438 euro pentru apartamentele de 2 camere și 542 euro pentru cele de 3 camere. Cele mai mari prețuri sunt în sectorul 1, unde un apartament de 3 camere se închiriază cu 750 euro în medie, iar cele mai mici sunt în sectoarele 5 și 6, unde 3 camere pot fi închiriate cu 450 euro.
În Cluj-Napoca prețurile la închiriere au crescut cel mai mult la apartamentele de 2 camere. Sunt cu 9% mai mari în septembrie față de august. Comparativ cu luna septembrie a anului trecut, avansul mediu al prețurilor chiriilor e de 16%, cel mai mare fiind la apartamente de 3 camere, unde chiria medie e cu 100 de euro mai mare în septembrie 2022 față de septembrie 2021.

Situația chiriilor la Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Situația chiriilor la Brașov […]

Back to top button