Sistemul software care crește productivitatea IMM-urilor din Brașov
Productivitatea în România
România rămâne la coada clasamentului european, dacă ne referim la productivitatea muncii ca raport între PIB-ul produs de angajații români și orele lucrate de aceștia. Țara noastră are una dintre cele mai lungi săptămâni de lucru (peste 40 de ore), în vreme ce PIB-ul per ora de lucru ne plasează abia pe locul 28 pe continent.
Cu alte cuvinte, s-ar părea că muncim mult și ineficient. Chiar dacă statistica nu ține cont de faptul că PIB-ul este influențat de factori multipli. Chiar dacă România are o productivitate bună raportată la veniturile salariale.
Dincolo de toate astea, o privire la nivel de țară este prea generală. Există cel puțin 4 Românii, ca dezvoltare economică și nivel de trai, iar județul Brașov face parte din categoria cea mai de sus.
Brașovul și creșterea lui economică rapidă
Brașovul este pe locul 6 în țară ca PIB și tot cam pe acolo ca număr de IMM-uri (în jur de 20.000). Are una dintre cele mai mici rate de șomaj (în jur de 2%) și, în general, statisticile economice arată foarte bine. Cifra de afaceri a companiilor din județ este, per total, într-o creștere accelerată.
Există sectoare în care această creștere aproape că s-a dublat din 2017 încoace. De exemplu, industria construcțiilor metalice din Brașov a sărit de la 1,3 miliarde la peste 2,1 miliarde lei încasări. Industria alimentară de la 1,1 la peste 1,6 miliarde.
Industria hotelieră și restaurantele brașovene au avut și ele o creștere de peste 50% a cifrei totale de afaceri. Imobiliarele chiar mai mult de atât. În general, este greu să găsim domenii în care să nu vedem creșteri substanțiale ale economiei brașovene.
Sistemele software care ajută productivitatea IMM-urilor brașovene
Care sunt motivele din spatele creșterii zonei Brașovului? Desigur, motivele sunt prea multe pentru a fi enumerate aici, de la locația favorabilă, la volumul de investiții și potențialul turistic. Dar există și un alt detaliu care iese în evidență: după București-Ilfov și Cluj, Brașovul este județul cu cea mai mare deschidere către utilizarea de sisteme software dedicate productivității.
Soluții de automatizare și organizare a muncii cum ar fi CRM-urile, ERP-urile și sistemele Business Intelligence sunt populare în Brașov. Dacă ultimele două sunt mai degrabă rezervate companiilor mari, softurile CRM sunt sisteme care pot fi implementate cu succes de către orice companie, indiferent de mărime.
Ce este un soft CRM?
Un CRM (customer relationship management) este un software care centralizează toate datele despre clienți într-un sistem digital unic, accesibil de către toți membrii echipei. Un astfel de software crește semnificativ productivitatea echipei și ordonează toate procesele de lucru în relația cu clienții.
Ce câștigi cu un CRM? Timp. Reduci substanțial timpul necesar administrării afacerii prin:
automatizare sarcini rutiniere
optimizare procese de lucru
generare sarcini automate pentru toți membrii echipei
trimitere remindere automate clienților (inclusiv dacă uită să facă o plată)
generare facturi, oferte și contracte în mod automat
rapoarte de performanță generate automat
Ce altceva câștigi cu un CRM? Crești substanțial veniturile companiei prin:
atragerea mai multor clienți
creșterea conversiei din oportunități în clienți
exploatarea eficientă a tuturor oportunităților
creșterea eficienței individuale a angajaților
Unul dintre cele mai populare sisteme CRM este oferit de MiniCRM, companie cu 1800 de clienți IMM din România și Ungaria. În Brașov, MiniCRM este folosit cu succes de către o varietate de IMM-uri din domenii ca: producția de oglinzi, fabricarea de mobilier, car tuning, comercializarea de scule și utilaje, aparate pentru service auto, firme de recrutare, echipamente și piese moto, amenajarea de spații verzi, servicii pentru industria lemnului etc.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.