Economic

Schimbări derutante. Declarația 600, înlocuită de plata pe bază de CNP?!

 

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat astăzi, la Senat, că regimul declarării veniturilor din activităţi independente ar putea fi schimbat, astfel încât să nu mai fie necesară depunerea Declaraţiei (Formularului) 600, iar plata contribuţiilor sociale aferente să se facă pe bază de Cod Numeric Personal (CNP).

„Ne gândim la posibilitatea ca persoanele vizate să nu mai depună Declaraţia 600 şi plata să se facă pe bază”, a spus Ionuţ Mişa, fiind întrebat cum va rezolva problemele legate de depunerea Formularului 600.

Ministrul Finanţelor a mai spus că se ia în calcul posibilitatea regularizării acestei Declaraţii.

„Vom introduce prevederi tranzitorii pentru cei care deja au depus Declaraţia 600”, a precizat el.

Ionuţ Mişa a dat de înţeles şi că s-ar putea reveni la regimul reţinerii la sursă şi a plăţii de către angajator a contribuţiilor aferente veniturilor din activităţi independente.

„La categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la sursă, luăm în calcul revenirea la acest sistem, iar unde nu se poate – să mergem pe varianta declarării”, a spus ministrul Finanţelor.

În noile condiţii de declarare, contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente trebuie să-şi declare aceste venituri şi să efectueze personal acele plăţi, trimestrial.

Pe site-ul Ministerului Finanţelor a fost publicat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului prin care termenul de depunere a Formularului 600, care fusese 31 ianuarie, se prorogă până la data de 1 martie 2018. Ieri, se vehiculase că termenul va fi amânat până la data de 31 martie (detalii AICI). 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button