Economic

Sanjeev Gupta, proprietarul Liberty Galaţi – Despre atragerea tinerilor în industrie

 

Sanjeev Gupta, miliardarul britanic de origine indiană care a preluat combinatul Sidex Galaţi, spune, într-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar, că din ce în ce mai puţini tineri aleg industria oţelului, o tendinţă care s-a accelerat în România ultimilor 30 de ani. Mai mult decât atât, tinerii aleg să plece dintr-un oraş precum Galaţi, care altădată reprezenta unul dintre cele mai importante poluri industriale ale României. 

Sanjeev Gupta spune că vrea să convingă tinerii să aleagă o carieră în industria oţelului şi să rămână în Galaţi. În acest sens, el a creat o şcoală, Academia Oţelului Verde.

„Trebuie să încurajăm tinerii să vadă că industria oţelului nu este pe moarte şi că este o industrie esenţială în prezent şi în viitor. România este foarte aproape de sufletul meu. Aici a fost prima ţară unde am început un business. Să am o oportunitate de a investi aici îmi oferă o mare satisfacţie. Va susţine mai multe locuri de muncă, am pornit o Academie a Oţelului Verde în Galaţi, unde vom pregăti tineri. Tinerii nu vor să se alăture unei industrii poluante, pe moarte şi astfel vrem să convingem tinerii să vină în această industrie. Văd în 5 ani o generaţie de oameni tineri care se vor alătura businessului din Galaţi. Academia noastră de oţel verde va fi plină de oameni tineri şi cred că vor veni să lucreze în combinatul de la Galaţi. Cred că va fi un plus şi pentru oraş, de a reţine tinerii în oraş. Vorbim de o oportunitate de carieră reală.”

LIBERTY Galați și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au făcut deja primii pași în crearea Academiei LIBERTY – GREENSTEEL. Cei doi parteneri au preliminat un prim set de inițiative de colaborare atât în cercetare științifică aplicată (inclusiv testări de specialitate), cât și pe plan educațional, în urma unei vizite și a unei discuții detaliate care au avut loc in luna iunie la sediul instituției de învățământ superior.

O delegație extinsă a Combinatului a vizitat numeroase laboratoare și puncte de micro – producție ale Universității și a explorat, alături de profesori și de cercetători, posibile domenii de interes comun din zone tehnice cum ar fi: robotică, automatizări, inginerie electrică, sudură și tăieri cu plasmă, protecție la coroziune, nano – tehnologii, protecția mediului, materiale polimerice și injectabile, precum și altele.

În cadrul unei conferințe de lucru cu conducerile facultăților tehnice, s-au avansat posibile aplicații ale unor studii și cercetări tehnice, cu aplicabilitate în procese ale Combinatului. De asemenea, s-a discutat și despre o întărire a schimbului de date privind profilul de pregătire academică, în vederea apropierii acestuia de necesitățile industriei și ale producătorului gălățean de oțel.

Printre aspectele pe care Academia Liberty – Greensteel le va urmări se numără: dezvoltarea competenţelor asociate ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM) şi va ajuta tinerii să beneficieze de experienţe la locul de muncă; capacitarea tinerilor de a beneficia de dezvoltarea competenţelor cu care să îşi îmbunătăţească perspectivele de angajare și sprijinirea tinerilor pentru a conştientiza că oţelul este esential pentru viitorul lor şi că este nevoie de ajutorul lor pentru a construi un viitor durabil.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button