Economic

Regres. România va avea, în 2017, cele mai mici venituri fiscale din ultimii 20 de ani

 

Anul viitor, România va înregistra cele mai mici venituri fiscale din ultimii 20 de ani. Cauza acestui regres o constituie reducerile de taxe și impozite care au fost adoptate prin noul Cod Fiscal. Anunțul a fost făcut astăzi de Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, în cadrul unei conferințe de specialitate.

„În proiecția pe 2017, România va avea probabil cele mai mici venituri fiscale, de 25,4% din PIB, cel mai mic nivel de când avem astfel de date fiscale, de peste 20 de ani. Cum am ajuns aici? Prin reducerile de taxe din Codul Fiscal”, a arătat oficialul.

Dacă se va mai continua în acest ritm, România riscă să intre în disoluție, pentru că un stat cu venituri foarte mici nu poate supraviețui. De pildă, Bulgaria are aproape 30% din PIB venituri fiscale.

De la 1 ianuarie 2017, cota TVA va fi de 19%, cota impozitului pe dividend va fi redusă de la 16% la 5% și vor fi eliminate taxa pe construcții speciale și supra-acciza pentru carburanți.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button