Economic

Propunere. Alimentele vândute în state din Est și din Vest să fie comparate după o metodologie comună

 

Eurodeputata Daciana Sârbu a propus, astăzi, în cadrul unei reuniuni a Comitetului Economic și Social European, ca studiile care compară calitatea alimentelor vândute cu aceeași etichetă în state din Est și din Vest să fie realizate după o metodologie comună și coordonate la nivel european.

„Fără date certe nu putem avea o înțelegere completă asupra situației și de aceea nu pot fi propuse soluții eficiente. Cea mai potrivită cale de urmat este realizarea testelor sub coordonarea instituțiilor europene, folosind aceeași metodologie peste tot. Avem nevoie de claritate și de dovezi verificabile pentru a depăși blocajul actual: producătorii susțin că produsele sunt diferite pentru a satisface gusturile diferite ale consumatorilor, în timp ce oamenii cer ca produsele să aibă aceeași calitate peste tot”, a declarat Daciana Sârbu.

Instituțiile europene trebuie să ia măsuri pentru a asigura egalitatea consumatorilor în UE. „E nevoie de implicarea instituțiilor, atât la nivel european, cât și în statele membre. A lăsa industria alimentară să rezolve problema în relația directă cu consumatorii nu va conduce la niciun rezultat, așa cum s-a văzut și în alte situații”, a arătat oficialul. 

Prezentarea Dacianei Sârbu a fost susținută în cadrul reuniunii dedicate consumatorilor și mediului şi a avut ca temă dublul standard. Comitetul Economic și Social European (CESE) este un organism consultativ al UE format din reprezentanți ai organizațiilor lucrătorilor și angajatorilor și ai altor grupuri. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button