Produs made in Brașov – praline de ciocolată cu bere Leffe / Senzaţie la Chocolate Saga – praline cu kefir şi zeamă de varză / De la Ciocolata Dubai, la pralinele cu mămăligă picantă şi prune

Produs made in Brașov – praline de ciocolată cu bere Leffe. Acesta este la loc de cinste la Sala Palatului din Bucureşti, la a 5-a ediţie a Festivalului Chocolate Saga.
Despre pralinele cu bere Leffe, Aura Tomescu, un ciolcolatier din Braşov, a relatat pentru startupcafe.ro: „Am început în 2011, când nu exista o piață a ciocolatei, toată lumea se uita super-ciudat la mine când vorbeam de fluiditatea ciocolatei. Acum este o piață foarte variată de produse, ceea ce este un câștig și pentru noi, și pentru dumneavoastră, pentru că fiecare dintre noi vrem să descoperim ceva cât mai interesant și cât mai special. Noi venim la târg cu pralinele cu bere Leffe, o bere foarte amară, care în combinație cu ciocolata, are o textură foarte cremoasă și un post-gust foarte bun”.
Produs made in Brașov – praline de ciocolată cu bere Leffe
Marinel Bejan, unul dintre ultimii 4 finalişti World Chocolate Masters, a prezentat la Chocolate Saga, în premieră, praline de ciocolată roz cu kefir și zeamă de varză.
„Am folosit ciocolată roz, kefir și zeamă de varză. Am ales aceste ingrediente tocmai datorită rolului lor benefic pentru sănătatea noastră, pentru că sunt bogate în probiotice, iar ciocolata își îndeplinește rolul de a ne îndulci și de a ne da starea de bine”, a afirmat specialistul pentru sursa citată.
La târgul menţionat, au avut impact şi ciocolatele fără zahăr cu diverse plante aromatice, ciocolatele din salate de ardei copt şi de sfeclă roşie, dar şi o ciocolată „explozivă”, cu puțin dioxid de carbon în zahăr. A surprins şi un sortiment de praline de ciocolată cu mămăligă picantă şi prune.
George Cristian, de la Chocoholics, a declarat în acest sens: „Dacă anul trecut a fost pe val ciocolata Dubai, pe care am gustat-o și inclusiv am încercat să o facem toți acasă, anul acesta am răspuns provocării și, pentru că noi românii avem mămăliga, pe care o mâncăm cu orice, cu sarmale, cu ciorbă, de ce să n-o mâncăm și cu ciocolată? Am îndrăznit să creem o pralină cu mămăligă picantă și cu prune. Inspirația a mers mai departe și am mai creat o pralină cu caramel și popcorn, dar și un fel de snack tip honeycomb, cu miere, zahăr și ciocolată neagră”.
Produs made in Brașov – praline de ciocolată cu bere Leffe
În 2024, piața ciocolatei din România a fost estimată la aproximativ 600 de milioane de euro, cu un consum mediu de circa 5 kg de ciocolată pe locuitor. Producția locală a fost de aproximativ 5.000 de tone, valorând între 50 și 60 milioane de euro, ceea ce acoperă mai puțin de 10% din necesarul anual al țării, motiv pentru care România este în top 3 importatori de ciocolată la nivel european.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

