Economic

Prețurile în comerțul cu amănuntul vor crește accentuat

Prețurile în comerțul cu amănuntul vor crește accentuat.

Asta este estimarea managerilor români pentru următoarele trei luni, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). De asemenea, se prognozează o relativă stabilitate a activităților din industria prelucrătoare și servicii. Dar și a menținerii numărului existent de salariați.

Managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural 0%). Și referitor la numărul de salariaţi, se prognozează o relativă stabilitate. Soldul conjunctural este 0% per total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se arată o creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +32%).

Prețurile în comerțul cu amănuntul vor crește accentuat

Conform estimărilor din ianuarie 2023, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -9%) şi a numărului de salariaţi (sold conjunctural -7%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se prefigurează o creştere a acestora (sold conjunctural +39%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o scădere moderată (sold conjunctural -9%). Se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%). Managerii societăţilor comerciale estimează o creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +46%).

Conform estimărilor din luna ianuarie 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural -3%). La fel şi numărul de salariaţi (sold conjunctural -1%). Potrivit opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de creştere (sold conjunctural +24%).

Despre soldul conjunctural

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Luați cu „slava”, populime lașă și îngrămădită. ASTA ESTE SOARTA SCLAVEȚILOR: SĂ MUNCEASCĂ ȘI SĂ TACĂ.

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
1 an în urmă

Soarta latrailor putinisti care este? Sa fie slugoi? Si sa “ham, ham” toata ziua?

Raoke
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Cobaiule, mars la injectat, waxere. Arata ca iti pasa, sclavete. Au scos astia o noua doza. Fii responsabil si bag-o-n vene.

Willy
Răspunde la  Raoke
1 an în urmă

Rau ai ajuns, prostalete. Iti raspunzi singur la dejectii? Postezi cu ham, ham barbughey si raspunzi cu ham, ham roakeghey?

Raoke
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Boschete, cand ti s-a spus ca esti retardel tu ai crezut ca esti laudat? Aurolac, doar tu esti in stare sa ai multiple ”personalitati”: jigodie, cotarla, waxer, latrau, cobai, deviant, pidosnic… Deci, arata ca iti pasa si mars la injectat.… Citeşte mai mult »

Citeşte şi...
Close
Back to top button