Economic

Prețul locuințelor noi în România – cel mai mare la Brașov în 2023 / Analiză imobiliară

Prețul locuințelor noi în România – cel mai mare la Brașov în 2023.

Prețurile locuințelor noi din Brașov au crescut cel mai mult în acest an din punct de vedere procentual, ceea ce a condus la un decalaj de peste 21% față de prețurile locuințelor vechi, conform datelor Storia, citate de Moneybuzz.

Județul Brașov a înregistrat 6.981 de tranzacții imobiliare în primele nouă luni ale anului, în scădere cu 9% comparativ cu perioada similară a anului trecut, mult sub media națională de peste 16%.

După o scădere de 9% în primul trimestru, urmată de o scădere și mai pronunțată de 14% în al doilea trimestru, și în cazul Brașovului se observă o revenire a pieței imobiliare în al treilea trimestru, când scăderea a fost de 4%.

În primele trei trimestre ale anului, brașovenii au avut 2.147 de ipoteci active, în scădere cu circa 14% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Prețul locuințelor noi în România – cel mai mare la Brașov în 2023

Prețurile solicitate pentru apartamente noi, în anunțurile publicate pe Storia, au crescut cu 12% în perioada ianuarie – septembrie 2023 comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 1.921 euro pe metru pătrat.

Și locuințele vechi, aflate cel puțin la a doua vânzare, au înregistrat creșteri de prețuri consistente, întrucât prețul mediu solicitat de proprietari a fost de 1.585 euro pe metru pătrat, în urcare cu 6%.

Pentru perioada analizată, un metru pătrat într-o locuință nouă a costat cu peste 21% mai mult decât un metru pătrat într-o locuință veche, în condițiile în care celelalte mari orașe din România au raportat diferențe de sub 10%.

În cazul chiriilor, proprietarii au solicitat în medie o chirie de 299 euro pentru o garsonieră (+17%), 449 euro pentru un apartament cu două camere (+18%) și 600 euro pentru un apartament cu trei camere (+24%).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button