Economic

Președintele Consiliului Fiscal: „Creșterea economică a României nu se reflectă în veniturile la buget”

 

Președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, a declarat, într-un interviu acordat Reuters, că deși România a avut o creștere economică spectaculoasă în trimestrul I din 2017 acest lucru nu se reflectă în veniturile la buget.

„Este o enigmă de ce la un ritm de creștere economică atât de mare, colectarea TVA a fost dezamăgitoare, iar profitul companiilor a scăzut în termeni nominali”, a explicat Ionuț Dumitru.

În perioada ianuarie-martie 2017, România a avut o creștere economică de 5,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, înregistrând cel mai mare avans din Uniunea Europeană.

Prin urmare, este posibil ca în acest an deficitul fiscal al României să depășească pragul impus de UE. Atât Consiliul UE, cât și Comisia Europeană se așteaptă ca, atât în 2017, cât și în 2018, țara noastră să înregistreze cel mai mare deficit din UE de 3,5% și respectiv 3,7% din PIB. Totodată, Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează că România va înregistra, în 2017, un deficit bugetar de 3,7%, iar în 2018, acesta va ajunge la 3,9%.

Citiți și: 

Consilier BNR: „Creşterea economică a României este mai degrabă cantitativă decât calitativă”

INS. Cum a evoluat economia României în primul trimestru din 2017

ANAF a colectat 68,45 miliarde lei, în primele patru luni din 2017

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button