Economic

Preşedintele CNIPMMR avertizează că România riscă să intre în recesiune din cauza politicilor „lipsite de predictibilitate”

 

România riscă să intre în recesiune dacă autorităţile vor continua să ia măsuri care vor destabiliza mediul de afaceri.

„Riscăm să intrăm în recesiune, deşi potenţialul este de dezvoltare, prin aceste politici lipsite de predictibilitate. În foarte scurt timp este posibil ca toţi indicatorii macro să iasă din matca lor. Mă refer la cursul de schimb, inflaţia, puterea de cumpărare, toate aceste politici publice bazate pe îndatorare, promisiuni absurde, fond de dezvoltare de 10 miliarde de euro care nu are acoperire. La un moment dat vine nota de plată”, a declarat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, economia ţării nu va creşte cu 5,5%, aşa cum îşi propune Guvernul. „Acest nivel este umflat, ca multe altele legate de venituri. Mi-e ruşine că România va ajunge repetenta Europei, deşi potenţialul nostru este cu totul altul”, a explicat oficialul.

Totodată, preşedintele CNIPMMR s-a referit şi la creşterea „peste noapte” a cheltuielilor din bugetul de stat cu 1,3 miliarde de euro, faţă de varianta aflată în dezbaterea publică.

„Ne punem problema de legalitate a acestui aspect. Peste noapte, s-a modificat o cifră, au apărut 1,3 miliarde de euro în plus pe partea de cheltuieli, o sumă foarte importantă, care nu exista în varianta aflată în dezbatere publică şi avizată de Consiliul Legislativ, de CSAT, de CES”, a arătat Florin Jianu.

Oficialul crede că tot oamenii vor fi cei care vor plăti „aceste anomalii”, întrucât foarte multe municipalităţi vor creşte taxele şi impozitele locale.

Noul proiect al Legii bugetului, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, prevede un deficit al bugetului de stat de aproximativ 36,157 miliarde lei, cu 1,3 miliarde lei mai mare faţă de cel din varianta anterioară, de 34,857 miliarde lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button