Economic

Preşedintele AmCham susţine că o amnistie fiscală fără un temei justificat încurajează un „comportament nesănătos”

 

Preşedintele Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham România), Ionuţ Simion, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că o amnistie fiscală fără un temei justificat creează un „dezechilibru major şi încurajează un comportament nesănătos”.

„Să aduci o amnistie fiscală prin care să ierţi pe cineva de datorii înseamnă să nedreptăţeşti, fără să existe un temei justificat în baza căruia unii au plătit şi alţii nu, creează un dezechilibru major şi încurajează un comportament nesănătos. Dacă s-a dat o amnistie fiscală acum, înseamnă că se aşteaptă să se dea o amnistie fiscală şi mai târziu: «Hai să nu mai plătim!». Mediul de afaceri nu susţine amnistii fiscale decât în cazuri bine justificate, care au un sens economic şi stimulează comportamentul corect al contribuabililor şi nu oportunităţi. Am militat pentru amnistie în 2015. În contextul în care legea era contradictorie. Una spunea Codul Fiscal, alta spuneau normele. Era nevoie de o punte de legătură. Cei care primeau 15 lei alocaţie trebuiau să plătească 500 de lei contribuţie la asigurări sociale de sănătate. Aceea era legea, plăteai la nivelul salariului minim. Acelea erau momente şi motive pentru care noi, mediul de afaceri, am susţinut necesitatea unei amnistii fiscale”, a explicat Ionuţ Simion.

La începutul lunii iunie, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunţa că proiectul restructurării financiare (amnistia fiscală) va fi prezentat public „săptămâna aceasta sau cea viitoare”, fiind o măsură care trebuie luată cât mai rapid pentru a produce efecte în economie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button