Economic

Patiserii din România pregătesc peste 9 milioane de cozonaci pentru sărbătorile de Crăciun

 

Patiserii din România pregătesc, în această perioadă, peste 9 milioane de cozonaci pentru sărbătorile de Crăciun.

„Estimăm că vom avea o producție de 9 milioane de cozonaci în această perioadă, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru populație pentru că înseamnă că are încredere în aceste produse și ajutăm gospodinele să nu mai prepare în casă cozonaci. Este un record în mod sigur pentru că ne-a ajutat mult și exportul, dar și creșterea pe plan intern a vânzărilor, ceea a adus o diminuare a importului de cozonaci favorabilă producătorilor români”, a declarat Aurel Popescu, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase.

Totodată, peste un milion de cozonaci vor fi exportați, în condițiile în care aceste produse sunt apreciate în Uniunea Europeană, în țările arabe, în Statele Unite ale Americii sau în Noua Zeelandă.

În această perioadă, cel mai bine vândut produs este cozonacul cu nucă. De același interes se bucură și cozonacii umpluți cu nucă și stafide, cu rahat, cu ciocolată, cu cremă de lapte și pricomigdale, dar și cei cu mac. Prețurile cozonacilor pleacă de 3,50 lei și pot ajunge până la 40 de lei, în funcție de gramaj și umplutură.

La ora actuală, există peste 70 de rețete tradiționale de cozonac consacrate, înregistrate la Ministerul Agriculturii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button