Economic

O nouă ediție de titluri de stat Tezaur

O nouă ediție de titluri de stat Tezaur

Românii pot împrumuta din nou Statul, prin Tezaur, pe 1 și 3 ani, la dobânzi anuale de 6% și 6,85%, informează Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Brașov. Practic, sunt aceleași dobânzi ca la ediția anterioară.
Titlurile de stat pot fi cumpărate:
între 8 iulie 2024 și 8 august 2024, online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;
între 8 iulie 2024 și 9 august 2024, de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
între 8 iulie 2024 și 8 august 2024, în mediul urban, și 8 iulie 2024 – 7 august 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.
Conform instituției, dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.
„Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii”, mai spune DGRFP Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button