Economic

Nelson Karr: „Să arătăm publicului austriac cum Schweighofer este implicat în exploatarea nesustenabilă a pădurilor românești, care amenință dispariția ultimilor urși bruni protejați”

130.000 de oameni din Germania si Austria s-au alăturat celor peste 30.000 de membri ai comunității de-clic care cer ca Schweighofer să simtă niște consecințe reale ale felului nesustenabil în care a exploatat pădurea

  • holzcampanie.jpg
 

Două organizații din Austria și Germania se alătură campaniei inițiate de comunitatea de-clic pentru salvarea pădurilor din România, a anunțat astăzi comunitatea de-clic.

Astfel, Campact, organizație de campaigning din Germania și #Aufstehn, Austria s-au alăturat campaniei inițiată de comunitatea de-clic în luna decembrie 2016, prin care se solicită „Forest Stewardship Council” (FSC) să retragă definitiv certificatul de sustenabilitate acordat companiei Holzindustrie Schweighofer.

„Austria și Germania sunt principalele țări din Europa care importă lemn de la Schweighofer. EIA (Environmental Investigation Agency) scria într-o investigație că numai în 2014, Austria a importat lemn românesc în valoare de 56,8 milioane de euro, iar Germania de 2,5 milioane de euro. Faptul că cetățeni ai aceste două țări s-au hotărât să-și asume un punct de vedere împotriva Schweighofer demonstrează cât de importante sunt pădurile României în contextul european”, a declarat , coordonator al campaniei din partea de-clic.

Până acum, peste 130.000 de oameni din Germania si din Austria s-au alăturat vocilor celor peste 30.000 de membri ai comunității de-clic, care cer ca Schweighofer să simtă niște consecințe reale ale felului nesustenabil în care a exploatat pădurea.

„Consumatorii germani vor să poată avea încredere în standardele FSC. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să fie clar că FSC nu tolerează tăieri ilegale, distrugerea pădurilor și a habitatelor naturale ale speciilor protejate – în România sau oriunde în lume. Ne bucurăm că putem lucra cu societatea civilă din România și Austria pentru a arăta lumii că oamenii din diverse țări se pot uni împotriva puterii corporațiilor”, a arătat Katrin Beushausen, campaigner al Campact.

În același timp, Nelson Karr, campaigner la #aufstehn, a explicat că „este inacceptabil ca o companie austriacă implicată în tăieri ilegale să dețină o certificare FSC. Ca membri activi ai societății civile austriece este responsabilitatea noastră să arătăm publicului austriac cum Schweighofer este implicat în exploatarea nesustenabilă a pădurilor românești, care amenință dispariția ultimilor urși bruni protejați”.

Prin urmare, comunitatea de-clic va organiza, în 7 februarie 2017, împreună cu Campact și #aufstehn un eveniment și o înmânare de semnături la sediul FSC din Bonn (Germania).

Petițiile pot fi consultate la următoarele adrese:

#Aufstehn: https://actions.aufstehn.at/kein-guetesiegel-fuer-baeren-vertreibung?s=d

Campact: https://www.campact.de/baeren/

de-clic: http://facem.de-clic.ro/fsc_suspenda_certificarea

Citiți și: 

Comunitatea de-clic cere organizației „Forest Stewardship Council” să se dezasocieze definitiv de Holzindustrie Schweighofer

foto1: #aufstehn 

foto2: Campact

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button