Economic

Ministrul Finanţelor: „Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit”

 

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că Viorica Dăncilă, fostul premier, şi Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, „ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit”.

„Vă anunţ o premieră în cazul moţiunii simple care mă vizează, la Senat. Pentru prima oară în istorie voi aduce în Parlament cu mine toţi directorii din MFP şi ANAF care au lucrat cu fostul minstru şi cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a rectificării din august şi, mai ales, la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021. Vor fi prezenţi cu date şi documente oficiale care vor arăta: Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit, situaţia execuţiei bugetare şi, mai ales, estimările pentru final de an la momentul în care am preluat mandatul”, a scris Florin Cîţu, pe propria pagină de Facebook.

Oficialul a precizat că va susţine o conferinţă de presă înainte de moţiune, în cadrul căreia directorii din Finanţe vor prezenta datele reale cu documente.

„În conferinţa de presă pe care o voi ţine înainte de moţiune, îi voi lăsa pe directorii respectivi să vă prezinte datele reale cu documente. Să vedem atunci cine-i minte pe români. Vă garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dăncilă şi Teodorovici”, a concluzionat Florin Cîţu.

Recent, ministrul Finanţelor a declarat că deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern Brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă nu se face nimic în următoarea lună şi jumătate acesta va depăşi 4% din PIB.

Deputatul Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunţat că social-democraţii lucrează la textul unei moţiuni simple îndreptate împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, prin care doresc să amendeze faptul că în trei săptămâni de la instalarea în funcţie acesta „nu a gestionat sub nicio formă acest domeniu”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button