Economic

Ministrul Finanțelor, despre cheltuielile cu bunuri și servicii ale instituțiilor: „Vor trebui reduse cu 10%, în 2018”

 

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat, astăzi, în cadrul dezbaterii pe marginea bugetului pe 2018, în Comisiile reunite de buget-finanțe, că instituțiile și autoritățile administrației centrale vor trebui să reducă anul viitor cheltuielile cu bunurile și serviciile cu 10%.

„S-au luat măsuri pentru compensarea muncii suplimentare numai cu timp liber, neacordarea de tichete cadou, premii, a indemnizațiilor de hrană și de vacanță, neacordarea de ajutoare sau plăți compensatorii la pensionare. În 2018 ordonatorii de credite ai instituțiilor și autorităților publice ale administrației centrale vor trebuie să reducă cheltuielile cu bunurile și serviciile aferente întreținerii și funcționării instituției cu 10% comparativ cu plățile efectuate în 2017, cu anumite excepții. De asemenea, nu vor achiziționa autoturisme și mobilier, cu anumite excepții, iar posturile vacante vor fi blocate”, a explicat Ionuț Mișa.

Totodată, acesta a precizat că principalele priorități asumate de Guvern pentru 2018 sunt sănătatea, educația și infrastructura.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button