Economic

Ministrul Finanţelor a solicitat oficial premierului demiterea şefului ANAF

 

UPDATE. Dăncilă a numit un nou președinte al ANAF

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, astăzi, că a solicitat premierului Viorica Dăncilă demiterea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuţ Mişa.

„Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcţia de şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a domnului Ionuţ Mişa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, aşa cum am spus de multe ori şi aşa cum au spus şi alţi miniştri de Finanţe de-a lungul timpului, ANAF, ca principală, poate, instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul în economie. În primul rând, schimbarea mentalităţii. Trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabil, fie persoană fizică, fie juridică”, a declarat Eugen Teodorovici.

În acelaşi timp, oficialul a afirmat că a înaintat premierului noua propunere de şef al ANAF, fără a preciza cine va ocupa această funcţie după demiterea lui Ionuţ Mişa.

„Am înaintat doamnei prim-ministru astăzi propunerea de înlocuire, de fapt de numire în funcţia de preşedinte al ANAF, iar doamna prim-ministru va analiza şi va decide desigur în consecinţă şi sperăm să fie o decizie luată cât mai rapid, să fie publicată în Monitorul Oficial”, a explicat oficialul.

Ionuţ Mişa a fost numit preşedinte al ANAF în luna martie 2018, iar propunerea a fost făcută de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. „Ionuț Mișa se numește în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală”, se arăta în decizia semnată de premierul Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial nr. 275/2018. Tot atunci, Monitorul Oficial a publicat și decizia privind eliberarea din funcția de președinte al ANAF a Mirelei Călugăreanu.

Citiți și:

Șeful ANAF, la un pas de demitere


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button