Economic

Ministrul Agriculturii susţine că datele privind producţiile de porumb obţinute de România în anii 2017 şi 2018 sunt „reale”

 

Producţiile de porumb obţinute de România în anii 2017 şi 2018 sunt „reale”, iar acest lucru a fost transmis în răspunsul formulat Comisiei Europene.

„Am răspuns Comisiei Europene în această săptămână că datele iniţiale privind producţiile de porumb obţinute de România în anii 2017 şi 2018 sunt reale. De fiecare dată suntem în corespondenţă cu Comisia Europeană. Este un exerciţiu de rutină şi sunt informaţii pe care le transmitem frecvent şi pe care ne punem de acord în aşa fel încât interpretarea să fie unitară şi cifrele care sunt comunicate de Institutul Naţional de Statistică să confirme realitatea producţiilor din România”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii, pentru Agenţia Agerpres.

Recent, Comisia Europeană a cerut României să-şi revizuiască cifrele privind producţiile de porumb obţinute în anii 2017 şi 2018, deoarece „încrederea şi siguranţa datelor statistice sunt vitale pentru a asigura transparenţa pieţei”.

În anul 2018, România a înregistrat o recoltă totală de cereale de aproximativ 32 de milioane de tone, clasându-se pe locul trei în Uniunea Europeană, după Franţa şi Germania. În 2017, recolta totală de cereale a fost de aproape 27 de milioane de tone.

La porumb boabe, România s-a clasat pentru al doilea an consecutiv pe prima poziţie din UE în 2018, cu o recoltă totală de peste 18 milioane de tone, în creştere cu aproape 33% faţă de 2017 şi un randament de 7,8 tone/hectar. În 2017, recolta de porumb boabe a fost de 14,5 milioane de tone cu o medie de aproape 6 tone la hectar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button