Economic

Ministerul Finanțelor: „România va respecta ținta de deficit de sub 3%”

 

România va respecta ținta de deficit de sub 3%, în condiţiile în care Guvernul s-a angajat să implementeze un Program de Guvernare menit să aducă dezvoltare sustenabilă, investiții în infrastructură și creare de noi locuri de muncă, arată Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Comisarii europeni Valdis Dombrovskis și Pierre Moscovici au transmis, recent, o scrisoare Executivului în care cer readucerea bugetului în ținta realistă de deficit. Comisia Europeană a estimat că țara noastră va înregistra un deficit de 3,6% din PIB în anul 2017 și unul de 3,9% din PIB în anul 2018.

„Prin scrisoarea transmisă, Comisia Europeană se arată preocupată de o eventuală depășire a țintei de deficit pentru anul 2017. Conform bugetului de stat aprobat de Parlamentul României, Guvernul și-a asumat un deficit bugetar sub 3%, cu respectarea criteriilor de la Maastricht. Diferența dintre cele două abordări este rezultatul aplicării unor metodologii diferite de estimare. Scrisoarea Comisiei Europene reprezintă o procedură formală în cadrul unui dialog instituțional constructiv, este un exercițiu de transparență pe care îl apreciem ca fiind parte din demersul normal de comunicare către un stat membru în situația în care prognoza CE indică anumite riscuri”, subliniază Ministerul Finanţelor.

Bugetul pe 2017 este configurat pe o creştere economică de 5,2% şi pe un deficit de 2,99% din PIB, cu încadrare în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht.

 Citiți și: 

Comisarul Pierre Moscovici cere readucerea bugetului în ținta realistă de deficit. În ianuarie 2017, încasările din TVA au scăzut cu 25%, iar investițiile cu 30%

Comisia Europeană estimează că România va avea un deficit bugetar de 3,6% în 2017


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button