Economic

Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică noile tarife RCA

 

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a lansat, astăzi, în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind stabilirea tarifelor RCA. Prin acest proiect „se instituie un mecanism de control al pieței asigurărilor obligatorii auto din România, prin stabilirea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a tarifelor de primă maxime pe categorii de vehicule, tarife ce urmează a fi aplicate de către societăţile de asigurare RCA”, precizează MFP.

Tarifele au fost stabilite recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în urma consultărilor cu asociațiile transportatorilor și cu societățile de asigurări, iar actul normativ a fost avizat de Consiliul Concurenței.

Cea mai redusă primă RCA, de 610 lei, va fi plătită de un șofer cu vârsta cuprinsă între 31 și 40 de ani pentru un autovehicul cu o capacitate de 1.201 – 1.400 cmc. În schimb, un șofer care are mai puțin de 25 de ani și conduce o mașină de peste 2.500 cmc ar urma să plătească o primă de 3.087 lei. În cazul persoanelor juridice, primele variază între 885 lei și 1.285 lei pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, iar pentru mașinile de 16 tone primele variază între 943 lei și 7.534 lei.

Depăşirea nivelului maxim al tarifelor de primă de către societățile de asigurare care practică asigurarea RCA constituie contravenţie și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 50.000 lei, subliniază MFP. Tarifele se stabilesc pentru clasa de bonus/malus B0.

Citiți și: 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat tarifele maxime de prime RCA


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button