Economic

INTENŢIE. Cazierul fiscal şi poprirea electronică vor fi pe site-ul ANAF până la finele anului

 

Cazierul fiscal şi poprirea electronică vor fi postate pe site-ul ANAF până la finele anului, a anunţat Eugen Teodorovici, ministrul demis al Finanţelor, într-o conferinţă de presă organizată la Oradea.

„Cazierul fiscal va fi pus pe site-ul ANAF până la final de an. E deja în lucru chestiunea asta. Cum e şi poprirea electronică. Să nu mai fie blocajele pe conturile companiilor. Totul va fi postat pe site-ul ANAF pentru a nu mai face nicio deplasare contribuabilul. Pentru că nu e niciun secret. La poprire, aplicaţia este deja făcută, poate să ruleze imediat. Poprirea electronică se regăseşte într-un pachet legislativ, în cele 12 acte normative depuse de mine la Parlament. Pachetul a trecut de Senat şi aşteaptă la Camera Deputaţilor. La final de noiembrie, sigur, intră în vigoare. Pentru că la Cameră au fost obţinute avize de la câteva comisii, urmează Comisia de buget-finanţe, promulgarea va fi imediată”, a declarat Eugen Teodorovici.

Programul de informatizare al ANAF este în grafic şi va fi finalizat până în 2020.

„Programul a început în 2014, dacă nu mă înşel. Până acum, în toată ţara, toate sediile ANAF au schimbate partea de computer. S-au făcut achiziţii de echipamente, iar până la finalul anului 2020, tot sistemul informatic pe ANAF va fi finalizat, adică tot ce mai trebuie cumpărat pe infrastructură, servere şi restul, plus partea de aplicaţii. Exact cum s-a gândit în proiectul cu Banca Mondială”, a explicat oficialul.

Conectarea la sistemele informatice ale altor instituţii – primării, poliţie, CAS etc. – este cea mai simplă parte, dar va cădea în sarcina următorului ministru, a subliniat Eugen Teodorovici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button