Economic

Imobiliare Brașov. Care este situația chiriilor, comparativ cu București și Cluj / Cele mai ieftine cartiere vs. cele mai scumpe

Imobiliare Brașov.

Apartamentele cu 2 camere se află pe primul loc în topul preferințelor chiriașilor din marile orașe ale țării, atrăgând peste 40% dintre căutările realizate pe platforma Imobiliare.ro.

Garsonierele ocupă locul al doilea. Potrivit analizei Imobiliare.ro, în trei orașe din România – București, Cluj-Napoca și Brașov – ai nevoie de un buget similar, de 350 euro/lună, pentru a închiria o astfel de locuință.

Apartamentele cu 3 camere sunt mai puțin căutate în rândul potențialilor chiriași. Aproximativ 20% dintre căutările realizate pe Imobiliare.ro de cei care au vrut să se mute cu chirie în ultimul an, în oricare dintre cele mai mari șase orașe din țară, au fost îndreptate spre acest segment al pieței. 

Cele mai spațioase apartamente de pe piața închirierilor sunt cele cu 4 camere. Acestea sunt și cele mai scumpe.

Studiul realizat de Imobiliare.ro arată că cele mai scumpe orașe din țară pentru chiriași sunt București și Cluj-Napoca. Cartierul Primăverii din Capitală este cel mai scump din România pentru închirierea unui apartament, cu o chirie medie care atinge pragul de 2.000 de euro/lună.

București și Cluj-Napoca rivalizează pentru poziția fruntașă în topul celor mai scumpe orașe din țară pentru chiriași, cu o chirie medie solicitată pentru un apartament cu 2 camere, în ambele orașe, de 550 euro/lună.

Imobiliare Brașov

Cei care au vrut să închirieze o locuință în Brașov au avut de ales, pe parcursul trimestrului trecut, dintr-un total de 2.600 de apartamente și case, conform forbes.ro. Oferta de pe plan local nu este doar cu mult mai restrânsă față de cea din București sau din Cluj-Napoca, ci este depășită inclusiv de cea din Timișoara și din Iași.

Dacă discutăm strict de locuințele noi, finalizate începând cu anul 2020, putem spune că Brașovul are a doua cea mai limitată ofertă din marile orașe. Doar 600 de proprietăți de pe acest segment au fost disponibile, în același interval de timp, la nivelul pieței locale.

Apartamentele cu 2 camere au atras cea mai mare parte a persoanelor interesate de închirierea unei locuințe, aproximativ 45%.

În materie de prețuri, Brașovul are potențialul de a prinde din urmă Bucureștiul și Cluj-Napoca. Proprietarii de garsoniere le solicită deja chiriașilor un preț similar cu cel practicat în aceste orașe. 

În cazul apartamentelor cu 2 și 3 camere, prețurile practicate pe plan local sunt considerabil mai mici față de cele din București sau Cluj-Napoca. Un chiriaș are nevoie de 500 euro/lună, respectiv de 600 de euro/lună pentru a se muta într-o nouă locuință.

Zona Prund-Șchei este, conform datelor Imobiliare.ro aferente trimestrului III, cea mai scumpă pentru persoanele interesate de închirierea unei locuințe. Bugetul mediu necesar închirierii unui apartament este de 650 euro/lună. La polul opus se află zona Gării, dar și zona Florilor-Craiter unde se plătește, în medie, o chirie lunară de 400-435 de euro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button