Economic

Exporturile de componente auto ale României în Germania, afectate de scandalul Volkswagen

 

O analiză realizată, recent, de Erste, pentru Europa Centrală și de Est (ECE), arată că scandalul în care este implicată compania Volkswagen poate afecta exporturile de componente auto ale României în Germania, informează Agenția Mediafax. Exporturile de componente reprezintă 1% din PIB-ul României. Erste consideră că în cazul în care situația se va înrăutăți și se va extinde și la alți producători de automobile din Germania sau Franța, atunci „va fi afectată o parte mai mare din exporturile României, inclusiv de maşini şi kituri de componente”. Totodată, Erste nu exclude posibilitatea ca și importurile de automobile ale României să înregistreze un declin, din cauza acestui scandal. Producția auto din Europa Centrală și de Est nu va fi afectată, în schimb, de acest scandal, dacă va rămâne limitat la motoarele diesel ale Volkswagen. 

Citiți și: 

Volkswagen va prezenta un plan de reparare

ULTIMA ORĂ. Volkswagen se prăbușește: Elveția a INTERZIS vânzarea modelelor diesel implicate în scandalul emisiilor. Măsura afectează și mărcile Seat și Skoda.

Ratingul Volkswagen ar putea fi retrogradat de agențiile de evaluare financiară

 

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button