Economic

Exclusiv. Brașov. Taximetriștii protestează în stradă!

 

Camera Taximetriștilor din Județul Brașov, afiliată Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), împreună cu alte cinci organizații naționale, va organiza un amplu miting de protest, joi, 17 decembrie, în București.

Președintele Camerei brașovene, Grigore Todoran, a declarat pentru mytex.ro: „Avem patru revendicări. În primul rând solicităm intervenția autorităților pentru un cost suportabil al asigurării RCA, în condițiile în care tariful a ajuns să crească cu peste 300% în ultimele șase luni. De asemenea, solicităm eliminarea supraaccizei la carburanți începând cu data de 1 ianuarie 2016”. Protestul va începe la ora 10.00 în fața sediului Guvernului României și se va încheia la 15.00. 

La ora actuală, o poliță RCA în cazul unui autobuz nou cu 30 de locuri fără daune a ajuns să fie ofertată la 88.806 lei, adică circa 20.000 de euro, ceea ce în opinia membrilor Camerei este inacceptabil. De asemenea, în cazul unui autoturism, asigurarea RCA a ajuns să coste peste 1.000 de euro, adică valoarea medie cu care se vinde astăzi o mașină second hand. „Dacă situația nu se schimbă ne vom asigura mașinile în alte țări din Uniunea Europeană și statul român și companiile de la noi din țară vor pierde foarte mulți bani. Mai mult, întreaga economie ar putea avea de suferit”, a mai precizat Grigore Todoran.

* Vor dialog social

O altă nemulțumire a taximetriștilor este legată de modificarea unor acte normative prin care transportatorii sunt obligați să plătească sume enorme pentru drepturi de autor, deși obiectul lor de activitate îl constituie transportul de persoane. „Solicităm prijin pentru modificarea Legii nr.8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, astfel încât operatorii de transport să fie exonerați de obligația de a plăti lunar drepturile de autor numai pentru simplu fapt că autovehiculul este dotat cu un aparat de radio. Să se procedeze ca în UE. Să fie plătită o singură taxă la înmatricularea autovehiculului care va fi folosit la activitatea de transport persoane”, a mai precizat Grigore Todoran.

Nu în ultimul rând, protestatarii vor cere urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor în cazul proiectelor actelor normative discutate și aprobate în comisiile de dialog social.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button