Eurostat. România alocă mai puțin de 2% din suprafaţa totală de teren pentru agricultura organică
Austria, Estonia şi Suedia sunt statele UE care alocă agriculturii organice cea mai mare pondere a suprafeţelor de teren, arată datele publicate de Eurostat. La polul opus s-au situat Malta, Irlanda şi România, unde suprafeţele de teren alocate au reprezentat mai puţin de 2% din suprafaţa totală de teren utilizată în agricultură.
Practic, statele membre UE cu cea mai mare pondere a suprafeţelor de teren alocate agriculturii organice sunt: Austria (23,4% din suprafaţa totală de teren utilizată în agricultură), Estonia (19,6%), Suedia (19,2%), Italia (14,9%), Cehia (14,1%), Letonia (13,9%) şi Finlanda (11,4%). În schimb, România a alocat agriculturii organice 1,9% din suprafaţa totală de teren, Irlanda – 1,7% și Malta – 0,4%.
Suprafaţa de teren alocată agriculturii organice în Uniunea Europeană a fost de 12,6 milioane hectare în anul 2017, adică 7% din suprafaţa totală de teren utilizată în agricultură, în creştere cu 25% comparativ cu anul 2012.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.