Economic

DS Smith oferă studenților o experiență reală în mediul de business încă din timpul facultății 

Reprezentanții DS Smith, companie lider în producția de ambalaje sustenabile, sunt prezenți pentru a doua oară la evenimentul „Introducere în Carieră – Planificare și Motivație”.

Reprezentanții fabricii de hârtie DS Smith Zărnești au fost prezenți și în acest an la cea de a doua ediție a evenimentului „Introducere în Carieră – Planificare și Motivație” organizat în cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, pentru a discuta cu studenții despre oportunitățile de carieră și programele de internship oferite tinerilor în cadrul fabricii de hârtie. 

Fabrica din Zărnești este hotărâtă să ofere studenților o experiență reală în mediul de lucru încă din timpul facultății. Astfel, aceștia au șansa să își dezvolte abilitățile practice și să dobândească competențe înainte de a-și începe în mod oficial cariera. Compania consideră că această abordare este esențială pentru a ajuta tinerii să se pregătească pentru piața muncii și să aibă o tranziție mai ușoară de la studenție la carieră. În plus, această abordare oferă companiei oportunitatea de a identifica și recruta tineri talentați și ambițioși în stadiul incipient al carierei lor.

În cadrul prezentării, reprezentanții fabricii de hârtie DS Smith Paper Zărnești, Marius Juncanariu, Director și Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane, au captivat atenția studenților cu discuțiile lor despre sustenabilitate și importanța sa în cadrul modelului circular de afaceri al companiei și au prezentat procesul sustenabil de producere a hârtiei. Mai mult, aceștia le-au prezentat studenților programul „DS Smith Paper Engineering Graduate Programme”, o inițiativă internațională a Grupului prin care pune la dispoziție locuri de muncă în cadrul fabricii din Zărnești (2023-25), oferind perspectiva ulterioară de relocare în alte fabrici ale grupului din lume.

De asemenea, DS Smith Zărnești continuă parteneriatul încheiat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” pentru programul “Școala de vară”, care oferă studenților o oportunitate unică de a-și dezvolta abilitățile practice în cadrul fabricii, pe o perioadă de două luni, august – septembrie, sub îndrumarea specialiștilor din echipa DS Smith. Aceste stagii de practică plătite sunt un pas important pentru a le oferi studenților oportunități concrete de a-și dezvolta abilitățile și de a învăța într-un mediu de afaceri sustenabil.

Marius Juncanariu, Director, DS Smith Zărnești, a subliniat: „Prin intermediul acestor inițiative, intenționăm să creăm o legătură concretă între mediul academic și cel de business, oferind astfel tinerilor o oportunitate valoroasă de a-și dezvolta potențialul. Prin implicarea lor într-o fabrică de producție a hârtiei modernă și care are ca strategie sustenabilitatea, studenții vor avea șansa de a explora în profunzime profesia pe care o urmăresc și de a-și aprofunda cunoștințele în acest domeniu. Scopul acestui program este de a ajuta studenții să-și descopere pasiunea și să își dezvolte abilitățile într-un mediu real de lucru”.

| MyTex.ro
DS Smith oferă studenților o experiență reală în mediul de business încă din timpul facultății  10

Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane la DS Smith Zărnești, a afirmat: “Sunt încântată că am putut participa pentru a doua oară la acest eveniment, prin intermediul căruia le-am prezentat tinerilor interesați de industria hârtiei, atât modelul nostru de afacere circular, cât și oportunitățile de carieră. Suntem entuziasmați să oferim studenților ocazia de a experimenta un mediu de lucru real, într-o fabrică modernă și sustenabilă și să înceapă să își contureze o carieră încă de pe băncile facultății. În plus, programul de internship le va oferi tinerilor posibilitatea de a înțelege mai bine cum se aplică cunoștințele teoretice într-un context practic și un mediu dinamic și motivant”.

Fabrica din Zărnești a lansat o serie de inițiative pentru a sprijini educația și sustenabilitatea în cadrul regiunii locale – prin intermediul cărora compania își va atinge obiectivul Strategiei de Sustenabilitate Now & Next de a implica 5 milioane de tineri până în 2030 în economia circulară și în stilurile de viață circulare. În urmă cu trei ani, compania a încheiat un parteneriat cu școlile gimnaziale din Brașov, prin intermediul căruia peste 720 de elevi au participat la sesiuni interactive pe teme precum protecția mediului, colectarea selectivă a deșeurilor și economia circulară. 

Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piața locală.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.  

Despre DS Smith:

DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Compania are un rol important în lanțul valoric din diferite sectoare precum e-commerce, FMCG și cel industrial. Prin misiunea sa de a „Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare”, dar și prin strategia de sustenabilitate Now and Next, DS Smith și-a luat angajamentul de a inspira tranziția către o economie circulară, oferind în același timp mai multe soluții circulare pentru clienții săi, dar și pentru societate – înlocuind materialele plastice problematice, eliminând carbonul din lanțurile de aprovizionare și oferind soluții inovatoare pentru reciclare. Modelul ambițios box-to-box in 14 days, capacitățile de design și strategia de inovație se află în centrul acestui răspuns. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 30.000 de angajați și este partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.  

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button