De ce Zahărul Mărgăritar e mai scump decât… Zahărul Mărgăritar / Explicaţii

De ce Zahărul Mărgăritar e mai scump decât… Zahărul Mărgăritar.
„Știați că Zahărul Mărgăritar fabricat din sfeclă românească este mai scump decât Zahărul Mărgăritar produs din sfeclă cultivată în alte țări din UE? 4,99 lei/kg zahăr Mărgăritar din sfeclă România versus 4,59 lei/kg zahăr Mărgăritar din sfeclă UE!!!”, a constatat Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, care a mai precizat: „Parcă România n-ar face parte din Uniunea Europeană! Logic ar fi fost ca zahărul produs local să fie mai ieftin. Dar ce mai e logic în România…?”.
De ce Zahărul Mărgăritar e mai scump decât… Zahărul Mărgăritar
Iar reacţiile nu au întârziat să apară:
„Fabricile românești lucrează mai scump, cu utilaje de muzeu; fermierii noștri primesc subvenții… cu pipeta; sau pentru că ne place să ne taxăm pe noi înșine mai cu spor. În România, logica economică e simplă: cu cât ești mai aproape de locul de producție, cu atât plătești mai mult. Să se simtă dragostea de țară și la casă, nu?”, a comentat cineva.
O altă persoană a completat: „Sunt soiuri diferite de sfeclă, zahărul din afara României nu este la fel de dulce, pentru că se aplică dublu standard. Mai intervin şi factorii de mediu; sfecla noastră este incă o sfeclă autentică”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

