Cum să călătoreşti low cost în străinătate
În ciuda veniturilor deloc strălucite în comparaţie cu locuitorii altor state din Uniunea Europeană, românii călătoresc în străinătate în număr tot mai mare, chiar daca în multe cazuri astfel de vacanţe presupun eforturi financiare importante. Dincolo de orice statistici, este de ajuns să observăm dinamica numărului de zboruri de pe aeroporturile din ţara noastră, unde creşterile sunt impresionante. În prezent, există mai multe avioane ce aterizează şi decolează la Otopeni decât trenuri ce apar pe tabelele de sosiri şi plecări în Gara de Nord din Bucureşti.
Deşi la prima vedere petrecerea unei vacanţe în străinătate poate fi considerată un lux, în multe cazuri costurile pot fi asemanatoare cu cele presupuse de un concediu petrecut în România. A merge în călătorii cât mai interesante este extrem de important pentru echilibrul personal al fiecăruia dintre noi, pentru o stare generală pozitivă. Ai nevoie de timp liber cât mai variat ca şi conţinut, de la plimări şi distracţie cu prietenii până la jocuri şi adrenalină inclusiv pe platforme online precum maxbet casino şi alte astfel de resurse ce ţin de divertismentul modern.
Secretul unei vacanţe ieftine în afara ţării ţine de fapt de alegerile făcute în planificarea călătoriei. Totul contează, de la momentul ales pentru petrecerea vacanţei la momentul ales pentru introducerea rezervării, de la alegerea destinaţiei în sine la alegerea modalităţilor de rezervare şi evident alegerea furnizorilor. Detaliile, oricât de mici şi aparent prea puţin relevante, sunt cele care pot să facă diferenţa dintre o vacanţă scumpă şi una ieftine. Sau, de ce nu, una foarte ieftină! Atenţie, nu ne referim la a face compromisuri majore (vacanţa trebuie să rămână una foarte plăcută), ci doar la a face alegeri isteţe.
O vacanţă low cost presupune, evident, transport ieftin, iar cea mai convenabilă soluţie este cumpărarea de bilete de avion de la o companie de zboruri low cost. Pentru preţuri minime, rezervaţi direct pe websiteurile companiilor şi nu pe cele ale agenţiilor, astfel veţi evita taxele şi comisioanele suplimentare. Dacă veţi cumpăra biletele cu mult timp înainte (ideal peste 3 luni), veţi găsi preţuri aproape neverosimile, chiar şi de 10 – 20 de euro pe segment de zbor, cu bagaj de mână inclus.
Mai mult decât atât, operatorii de zboruri lansează lunar oferte speciale ce durează de obicei între una şi trei zile, perioade în care toate biletele beneficiază de un discount suplimentar. Pentru a nu rata aceste momente, este bine să vă abonaţi la serviciile gratuite de newsletter. Cei de la Wizz Air oferă preţuri speciale clienţilor ce aderă la un club şi celor ce deţin un card de credit cobranded, emis de o bancă importantă din România.
În orice vacanţă, o cheltuială consistentă este reprezentată de serviciile de cazare. În funcţie de tipul de călătorie şi de pretenţiile persoanelor care călătoresc, puteţi alege cazare în apartamente ale localnicilor (în special prin platforma de mare succes airbnb), cazare la hostel (unde se poate socializa foarte uşor cu alţi călători) sau cazare la hoteluri şi pensiuni de la periferia oraşelor, deci mai departe de centru (dar bine conectate de obiectivele turistice prin transportul public).
Vreţi totuşi un anumit hotel? Chiar şi aşa, atenţia la detalii poate genera economii consistente. Totul ţine de platforma de rezervare online. Evitaţi să căutaţi pe Google “cazare hotel X” şi să rezervaţi de pe websiteul ce apare primul în căutări. Verificaţi preţul pe mai multe platforme, puteţi chiar să folosiţi un website specializat în compararea de preţuri de cazare. Aşa cum se arată într-o populară reclamă TV la un astfel de portal de comparare oferte cazare, două persoane ce se cazează în aceeaşi zi la acelaşi hotel, în camere identice, pot plăti sume foarte diferite, în funcţie de siteul prin intermediul căruia au realizat rezervarea.
La fel cum nu există un hipermarket care să aibă cele mai mici preţuri la toată gama de produse, tot aşa nu există un website de tip agenţie online care să ofere preţuri minime la toate unităţile de cazare. Tocmai de aceea, mereu trebuie făcute comparaţii, proces simplu şi rapid. Merită menţionat faptul că există unele agenţii online internaţionale ce plătesc din timp un anumit număr de camere de hotel, iar dacă nu ating targetul de vânzări, în anumite momente pot oferi cazare la preţuri mult sub nivelul pieţei, căutând chiar şi o marjă minimă de profit.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.