Cum pot bugetarii să bage România în faliment

Cum pot bugetarii să bage România în faliment. După modelul magistraților, angajați din diverse instituții ale statului solicită, în instanță, restanțe din salarii – de miliarde de lei.
Conform defapt.ro, ar fi peste 22 de miliarde de lei, în condițiile în care România are, deja, o gaură uriașă de acoperit la buget. Suma s-ar putea majora substanțial pe măsură ce cresc pretențiile și numărul de procese.
Cum pot bugetarii să bage România în faliment
Din totalul sumei, s-au achitat 14,5 miliarde de lei, între 2015 și 2023, astfel că mai sunt de plătit circa 6,5 miliarde de lei. Informația apare într-un document al Consiliului Fiscal.
„În anul 2023 se observă o diminuare marginală a sumelor plătite în contul hotărârilor judecătorești privind plata unor diferențe salariale pentru unele categorii de bugetari, de la 1.687,2 mil. lei în anul precedent, la 1.661,4 mil. lei. Pe de altă parte, la nivelul titlurilor executorii nou-emise se observă o creștere cu 231,1% în 2023 (8.147 mil. lei) față de 2022 (2.460,6 mil. lei) astfel că suma înregistrată în 2023 va continua să afecteze execuția cash din anii următori”, conform Consiliului Fiscal.
Cum pot bugetarii să bage România în faliment
Cele mai mari sume au fost câștigate de bugetarii din administrația publică centrală, respectiv 18,58 miliarde de lei, urmați de cei din administrația locală – 3,45 miliarde de lei și doar 31,9 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat.
În acest timp, privații sunt cocoșați de tot felul de taxe și impozite de către statul român, care nu știe – sau nu vrea – să gestioneze în mod corect situația salarizării.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Cat s-au distrat bugetarii de Sfanta Marie + puntea aferenta, la privat s-a rupt lumea cu munca.