Economic

Cu cât vor crește impozitele în 2024 la Brașov

Cu cât vor crește impozitele în 2024 la Brașov.

Taxele și impozitele locale vor fi mai mari cu 13,8%, cât a fost creșterea inflației pe anul trecut. PRO TV a relatat, însă, că în România impozitele pe propritetăți sunt mai mici ca în alte țări europene. Totuși, veniturile românilor nu se compară cu cele ale unor locuitori din Occident, astfel că această creștere le afectează bugetul și, implicit, viața de zi cu zi.

Cu cât vor crește impozitele în 2024 la Brașov

La Brașov, impozitul pentru o casă din cărămidă, de 120 de metri pătrați, situată în zona centrală, crește de la 340 la 387 de lei, anul viitor. Un apartament spațios, de 3 camere, va fi taxat cu 243 de lei. Iar cei care își lasă neîngrijite proprietățile vor plăti impozite mult mai mari.

Marian Voinescu, director Direcția Fiscală Brașov, a declarat pentru PRO TV: „În funcție de gradul de degradare al clădirii, se majorează acest impozit de la 50%, 100%, 200%, 300% până la 500%”.

În 2023, în această situație, au fost mai multe clădiri situate, în special, pe Strada De Mijloc.

Detalii despre cum se pot plăti taxele și impozitele locale la Brașov – AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button