Economic

Cu cât a crescut prețul apartamentelor la Brașov / Comparație cu alte orașe din țară

Cu cât a crescut prețul apartamentelor la Brașov.

În luna iunie 2023, prețul pe metru pătrat solicitat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 2% față de aceeași lună a anului anterior, iar prețul apartamentelor vechi a crescut cu 3%, conform Storia.ro.

În primele șase luni ale anului 2023 au fost tranzacționate 281.573 de imobile la nivel național, cu 59.500 mai puține față de perioada similară din 2022.

În luna iunie, românii au vizualizat cu 5% mai multe pagini cu anunțuri de apartamente de vânzare decât în aceeași lună a anului anterior și au realizat cu 1% mai multe contactări.

Cu cât a crescut prețul apartamentelor la Brașov

Prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna iunie 2023 în București a fost de 1.490 de euro/metru pătrat, o scădere de 2% față de iunie 2022 și de 3% față de luna anterioară.

Prețul mediu de cerere pe metru pătrat pentru un apartament vechi a fost de 1.611 euro, care este aproape la același nivel cu cel din luna mai și cu cel din iunie 2022.

La Cluj Napoca, în luna iunie, prețul solicitat pentru un apartament nou a fost de 2.488 euro/metru pătrat, similar cu cel din luna anterioară. Față de aceeași perioadă a anului trecut prețul a crescut cu 5%. Pentru apartamentele vechi s-a solicitat un preț mediu de 2.398 euro/metru pătrat, cu 7% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut.

Prin comparație, prețul mediu solicitat pentru apartamentele noi din Brașov a crescut în luna iunie cu 11% față de aceeași lună a anului trecut, ajungând la 1.940 euro/metru pătrat. De asemenea, prețurile apartamentelor vechi au crescut cu 5% față de anul trecut și au avut, în iunie, un preț mediu de cerere de 1.587 euro/metru pătrat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] Brașov, apartamentele noi au avut prețuri cu 12% mai ridicate decât cele vechi. Prețul mediu de cerere […]

Back to top button