Economic

Comunicat de presă – Lansare Proiect POCU ID MySMIS 131192 „START! – Cariera ta începe acum”

• proiect_6.png

Miele Tehnica Brașov anunță lansarea proiectului „START! – Cariera ta începe acum!”, ID POCU/633/6.14/131129, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, implementat în Regiunea Centru.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de: „Creșterea ratei de participare a elevilor la programe de Învățare la locul de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare conform SNCDI prin organizarea de stagii de practică pentru 182 practicanți”. Grupul țină va fi format din 182 de elevi care urmează programe de studii de nivel de calificare 3 și 4, care au domiciliul și sunt înmatriculați la unități de învățământ din regiunea Centru.

Elevii înscriși în grupul țintă vor participa la stagii de practică organizate la sediul companiei Miele Tehnica Brașov și vor beneficia de consiliere în carieră.

Valoarea totală a proiectului este de 2.284.926,40 de lei, din care finanțarea nerambursabila este de 2.170.676,79 de lei, echivalentă cu 95% din valoarea totală eligibilă, iar Miele Tehnica Brașov va contribui cu 114,249.61 de lei (5%).

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, în perioada 15 Septembrie 2020 – 14 Septembrie 2022.

Rezultatele așteptate în urma finalizării proiectului sunt: 182 de elevi care participă la stagii de practică (dintre care 70 vor derula stagiile corespunzătoare a 2 ani școlari); 41 elevi care își găsesc un loc de muncă la încetarea calității de participant; 139 elevi certificați la încetarea calității de participant; 13 elevi care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant.

Acest demers este parte integrată a programului nostru „Parteneriat Strategic pentru Educație” program pe care Miele Tehnica îl desfășoară atât la nivel local cât și național.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Persoană de contact:

Florea Aurelia – Manager Proiect