Economic

Comunicat de presă

ICEBERG PLUS SRL anunță finalizarea proiectului „SMART CITY LIVING LAB”, cod MySMIS 140998, proiect cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, AXA PRIORITARĂ 1 – Promovarea transferului tehnologic, Prioritatea de investiții 1.1 Promovarea investițiilor în C&I, dezvoltarea de legături și sinergii între întreprinderi, centrele de cercetare și dezvoltare și învățământul superior, în special promovarea investițiilor în dezvoltarea de produse și de servicii, transferul de tehnologii, inovarea socială, ecoinovarea și aplicațiile de servicii publice, stimularea cererii, crearea de rețele și de grupuri și inovarea deschisă prin specializarea inteligentă, precum și sprijinirea activităților de cercetare tehnologică și aplicată, liniilor-pilot, acțiunilor de validare precoce a produselor, capacităților de producție avansate și de primă producție, în special în domeniul tehnologiilor generice esențiale și difuzării tehnologiilor de uz general, Operațiunea A – Sprijinirea entităților de inovare transfer tehnologic (ITT), prin ADR Centru ca și Organism Intermediar și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației ca și Autoritate de Management ai Programului Operațional Regional 2014- 2020.

Obiectivul general al proiectului este extinderea capacității infrastructurii existente a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic (CITT-I4T) prin proiectul Smart City Living Lab, în vederea accelerarii dezvoltării, co-creării și transferului către piața noilor tehnologii în domeniul Smart City, prin creșterea volumului a serviciilor de transfer tehnologic cu relevanță pentru domeniile de specializare inteligentă TIC, respectiv energie, mediu și schimbări climatice.

Domeniile regionale de specializare inteligentă, respectiv subdomeniile regionale de specializare inteligentă aferente proiectului Smart City Living Lab, în conformitate cu Anexa 10.3, sunt următoarele:

1. Domeniu regional: Tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate; Subdomeniu regional Centru: Sectorul IT și industriile creative
  2. Domeniu regional: Energie, mediu și schimbări climatice; Subdomeniu regional Centru: Mediul construit sustenabil

Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele:

1. Extinderea platformei CITT-I4T aferentă proiectului referitor la transferul tehnologic hardware – software Smart City Living Lab (aliniat cu Activitatea V.)
  2. Dezvoltarea și livrarea de servicii de transfer tehnologic pentru 16 IMM-uri (aliniat cu Activitatea VI.)
  3. Dezvoltarea unor metodologii și proceduri care să faciliteze operarea pltformei și facilitarea transferului tehnologic (Tool Kit de Transfer Tehnologic, etc.) (aliniat cu activitatile VI si VII)

Rezultatele realizate sunt următoarele:

1. 1 platforma cu noi capacitati de sustinere a prestarii serviciilor de transfer tehnologic in sectorul oraselor inteligente.
  2. 16 IMM-uri care au beneficiat in urma serviciilor, pentru care s-au dezvoltat si livrat servicii de transfer tehnologic.
  3. 1 Tool Kit de Transfer Tehnologic

Valoarea totală a proiectului, inclusiv finanțarea nerambursabilă: 4.448.779,37 lei

Valoarea finanțării nerambursabile solicitate: 2.685.622,48 lei, din care FEDR 2.282.779,10 lei.

Activitatile de implementare a proiectului au inceput in data de: 30.12.2022 și se vor desfășura până la data de 31.03.2024.

Date de contact: ȚAȚA MARIAN IOAN, Manager de Proiect; email: ionut.tata@iceberg.plus

| MyTex.ro

Investim in viitorul tau! Proiect co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Regional 2014-2020

| MyTex.ro