Comisia Europeană a „comis-o” cu hidrogenul
Comisia Europeană a „comis-o” cu hidrogenul.
Conductele de gaze gata pentru hidrogen, precum și sumele alocate pentru investiții în utilizarea hidrogenului ca sursă de energie sunt, efectiv, bani pierduți. Directivele de la Bruxelles se bat cap în cap cu datele științifice, care arată că potențialul de încălzire globală al hidrogenului este de 11,6 ori mai puternic decât CO2. În plus, arderea hidrogenului produce niveluri ridicate de oxizi de azot (NOx), având un impact semnificativ asupra poluării atmosferice, așa cum a precizat Institutul pentru Economie Energetică și Analiză Financiară (IEEFA) într-un raport.
Comisia Europeană a „comis-o” cu hidrogenul
De asemenea, aducerea hidrogenului la centralele electrice ar necesita construirea a mii de kilometri de conducte noi.
„Industria gazelor naturale este de încredere, datorită rețelei vaste de depozite subterane răspândite; nu există o infrastructură comparabilă de stocare a hidrogenului. Construirea acestei infrastructuri ar fi costisitoare și consumatoare de timp, cu multe întrebări încă fără răspuns cu privire la siguranța stocării hidrogenului, în special în zăcămintele epuizate de petrol și gaze, care reprezintă cea mai mare parte a stocării actuale de metan. Apoi, hidrogenul oferă doar beneficii marginale în reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) până când niveluri foarte ridicate sunt amestecate în metan. La niveluri scăzute de amestec de hidrogen, costurile de infrastructură ar depăși cu mult orice beneficiu pentru mediu. La cealaltă extremă, amestecarea unor niveluri ridicate de hidrogen verde în metan ar consuma cantități mari de energie regenerabilă care ar fi mai bine utilizată direct pentru a înlocui generarea existentă de combustibili fosili”, s-a arătat în raportul IEEFA.
Comisia Europeană a „comis-o” cu hidrogenul
Tot IEEFA a consemnat: „Costurile de stocare pentru eoliene și fotovoltaice sunt cunoscute astăzi, în timp ce costul final al oricărei turbine «capabile cu hidrogen» nu va fi cunoscut ani de zile. Proiectele energetice legate de hidrogen necesită investiții suplimentare semnificative, care vor fi extrem de costisitoare pentru contribuabili, s-ar putea să nu funcționeze de fapt și vor intra în conflict cu opțiuni regenerabile mai ieftine și mai disponibile”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
E mana rebutului aluia uman de Putin. E disperat cu gazele alea rusesti.
Citești și te crucești. Cât de redus mintal să fii, cât de waxer deviant să fii astfel încât să afirmi că Putin e de vină că ăștia de la Bruseală nu au habar de nimic? Cât!?
Și sa nu uitam de Aur,că și ei sunt de vină,nu????-))))))
Multa M …… vestului “civilizat “-))
Ca sa vezi cat esti de retard, nici macar numele gastii unde esti afiliat nu esti in stare sa il scrii corect brasovene 100%, facut brasovean la serviciul inmatriculari cand ti-ai inmatriculat cazanul pe BV. Nu se scrie Aur, ca… Citeşte mai mult »
Rusia o duce bine mersi,pe prostia SUA și UE. Propaganda idioată Digi și pro TV e pt o anumită categorie de oameni……
Nu in cat timp percuteaza prostaletele nr. 1 la din astea e interesant caci stim deja ca asta e serviciul lui de putinist, ci in cat timp sare la latrat si hAu, hAu, hAu, hAuristul, prostul nr. 2, cu nume… Citeşte mai mult »
Ce imi mai place sa ma rad de rebuturile astea doua latratoare. E bine ca a mai aparut unul, “brasovean 100%” cica. Deja ma plictiseam doar cu boul ala putinist. Sa ma scuze crescatorii de bovine.
Vierme, pe tine „te-a rîs” Mama Natură!