Ce salarii se dau pe litoralul românesc pentru angajaţii sezonieri HoReCa

Ce salarii se dau pe litoralul românesc pentru angajaţii sezonieri HoReCa.
Se fac angajări pe litoral la început de sezon estival. Hotelierii, patronii de restaurante și cei de unități de alimentație publică se așteaptă ca numărul turiștilor să crească în următoarele zile, astfel că iau în calcul suplimentarea personalului.
Pentru noii angajați vin cu pachete salariale competitive, încercând să atragă forță de muncă calificată.
Ce salarii se dau pe litoralul românesc pentru angajaţii sezonieri HoReCa
De exemplu, în stațiunea Mamaia, un restaurant de tip autoservire situat pe malul mării a lansat o ofertă care a atras atenția publicului. Unitatea caută bucătari cu experiență în prepararea mâncărurilor tradiționale românești, oferind un salariu de până la 8.000 de lei lunar. Locația funcționează în regim de autoservire – modelul „împinge tava” – și este frecventată intens în perioada sezonului turistic, potrivit evz.ro.
Ce salarii se dau pe litoralul românesc pentru angajaţii sezonieri HoReCa
Printre posturile disponibile pe litoral în 2025, conform sursei citate, se numără:
Ajutor de bucătar – 6.000 lei/lună
Personal pentru servirea pe linie – 5.000 lei/lună
Spălători vase – 4.000 lei/lună
Barmani – 5.000 lei/lună
Ospătari – 4.500 lei/lună
Ajutor ospătari – 3.500 lei/lună
Personal curățenie – 3.500 lei/lună
Pe lângă salariu, angajatorul oferă transport decontat, o masă pe zi și contract legal de muncă.
Deși programul de lucru este adesea extins, iar ritmul solicitant, pachetele salariale oferite reprezintă o oportunitate pentru studenți, muncitori necalificați sau persoane care își doresc un venit crescut pe termen scurt.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

