Economic

Ce a pățit un brașovean care a dat avans de 80% pentru o garsonieră în faza de proiect

Ce a pățit un brașovean care a dat avans de 80% pentru o garsonieră în faza de proiect… Omul a povestit pentru stirileprotv.ro ce i s-a întâmplat. El susține că a plătit în avans 80% din prețul unei garsoniere în care trebuia să se mute în 2019. Blocul nu a fost gata la timp, iar acum, la finalizarea construcției, a aflat că trebuie să dea mai mulți bani. Mai exact, constructorul cere cu 12.000 de euro peste prețul convenit inițial. Ca el sunt și alții…

„Am primit o înștiințare de la constructor telefonică. Măresc prețul cu aproximativ 12.000 de euro, asta în condițiile în care au avut o întârziere de aproximativ trei ani de la data predării”, le-a explicat brașoveanul jurnaliștilor de la PRO TV. Constructorul a pus întârzierea pe seama pandemiei. Între timp totul s-a scumpit.

Bărbatul a refuzat să plătească în plus, iar acum este în proces cu firma respectivă. Alți clienți au renunțat la apartamentele rezervate. Potrivit dezvoltatorului, oamenii au primit banii înapoi, precum și despăgubiri constând în 20% din suma achitată.

Alte societăți prevăd în antecontracte că prețul poate suferi modificări. Din acest motiv, clienții trebuie să citească atent documentele pe care urmează să le semneze.

Cei care au pățit deja să semneze astfel de antecontracte spun că nu mai pot cumpăra acum o locuință similară celei pentru care semnaseră în 2021, chiar dacă au primit înapoi banii de avans.

Video – aici


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
nemultumit
1 luna în urmă

La noi,la Romanica exista o boala a dezvoltatorilor imobiliari,asa-zisi investitori:ei nu cumpara nici macar un sac de ciment din banii lor.De aceea nu se prea gasesc locuinte gata construite ca sa poata fi cumparate.Si apoi,daca nu citesti contractul,ai pus-o!

Back to top button