Economic

Cazino și Dracula Park în zona Poienii Brașov?

Cazino și Dracula Park în zona Poienii Brașov?

Am mai scris AICI despre faptul că, de la an la an, este tot mai puțină zăpadă în stațiunile de schi. Am prezentat și proiectele Primăriei privind transformarea Poienii Brașov într-o stațiune a celor 4 anotimpuri.

Cazino și Dracula Park în zona Poienii Brașov?

Pe acest subiect a vorbit și Alin Burcea, președintele ANAT. El a declarat, potrivit economica.net: „Ce facem dacă dispare zăpada în Poiana Brașov? Acum mai e o luna zăpadă, iar în zece ani cu siguranță nu o s-o avem nici pe aia. Trebuie să găsim la nivel de minister un proiect la nivel național. Cred că trebuie făcute aqua-park-uri, la Poiana Brașov am putea face un cazino”.

Alin Burcea a mai spus privind realizarea unui proiect turistic de țară: „Ca să poți să ieși pe piață, trebuie să ieși cu ceva ce nu au alții. E greu să ieși cu litoralul romanesc, pentru că alții au mai bun. Putem să ieșim cu circuite excepționale cu care batem tot, și mai ales în zona asta de Ardeal, prin satele și orașele germane. Știu că spun o banalitate, dar avem Delta Dunării, e o singura deltă în Europa, care e a noastră. Un proiect extraordinar, a fost cel cu Dracula, de care din păcate, din diverse motive, s-a ales praful. Dracula este un produs care se cunoaște în toată lumea. Noi trebuie să spunem Transilvania e în România, că toată lumea știe că e în Transilvania, dar nu că e în România. E un produs fenomenal, iar ideea de Dracula Park e foarte bună, iacătă venim cu o idee pe care alții nu o au. Trebuie să facem în principal, după pararea mea, circuite culturale; e greu să-i aduci pe străini la schi”.

Mii de români au luat țeapă cu proiectul Dracula Park

Proiectul Dracula Park a mai fost în atenția autorităților noastre la începutul anilor 2000, dar s-a ales praful.

În 2001, Guvernul Adrian Năstase, prin ministrul Turismului de la acea vreme, Dan Matei Agathon, lansa o subscripţie publică prin care se adunau bani pentru dezvoltarea a ceea ce se dorea a fi cel mai mare parc tematic din Estul Europei. În total, la nivel naţional s-au strâns atunci, prin subscripţie publică, 107 miliarde de lei vechi, adică peste două milioane de euro, pentru dezvoltarea a ceea ce se dorea a fi cel mai mare parc tematic din Estul Europei.

În zona Sighișoara ar fi trebuit să se construiască Castelul Dracula, o altă clădire numită generic Institutul Internaţional de Vampirologie, cu foarte multe săli de conferinţe şi laboratoare care comunicau între ele prin tuneluri subterane, un hotel şi un restaurant, dar şi pensiuni, cabane şi magazine.

Proiectul Dracula Park nu s-a mai realizat vreodată, iar investitorii, în general mici întreprinzători, vreo 14.000 de români, şi-au luat o mare ţeapă, pentru că nu au primit banii înapoi, așa cum a relatat Adevărul.

Dan Matei Agathon, inițiatiorul proiectului Dracula Park, s-a stins din viață în iulie anul trecut


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare