Economic

Cât la sută din PIB-ul României asigură Brașovul

Cât la sută din PIB-ul României asigură Brașovul.

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), PIB-ul țării noastre a crescut în 2022, comparativ cu anul trecut, cu 4.8%. Ritmul este superior mediei Eurostat pentru statele membre ale Uniunii Europene (UE), de 3.6%.

Bucureștiul este lider în topul județelor cu cea mai mare contribuție la PIB, cu 24.7%. Podiumul este completat de Cluj (5.2%) și Timiș (4.8%).

Cât la sută din PIB-ul României asigură Brașovul. Urmează în ierarhie Constanța, Brașov, Iași și Prahova, care au o contribuție la formarea PIB situată între 3.8% și 3.4%. Ponderea altor 7 județe, Ilfov, Argeș, Dolj, Bihor, Sibiu, Mureș și Arad, se cifreză între 2.8% și 2.1%.

S-a constatat că Municipiul București și cele 13 județe menționate anterior au o contribuție de 65.5% la economia națională, iar restul de 28 de județe, de 34.5%.

Potrivit moneybuzz.ro, Bucureștiul este pe primul loc și la indicatorul PIB/cap de locuitor, cu 256.4% din media națională. Capitala este urmată de județele Cluj, 138.1%, Timiș, 123.4%, Brașov, 119.3%, Constanța, 109.1%, Gorj, 104.2% și Sibiu, 102.3%, etc.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
20 zile în urmă

PIB miticilor este așa mare deoarece firmele străine mari sunt obligate să aibă sediul în Haules-Bucales.

Willy
20 zile în urmă

Se pun la socoteala si rublele plus copeicile produse de latraul putinist? Ca la cat latra asta e posibil sa produca ceva. Cu ce ii mai dau hauristii, se aduna.

Back to top button